Відбивні за цим рецептом попередньо маринуються в соєвому соусі, а потім доповнюються "шапочкою" із суміші крабових паличок, помідора та сиру фети. Далі залишається лише посипати відбивні твердим твердим сиром і запекти в духовці.

Інгредієнти для приготування курячих відбивних з крабовими паличками та сиром фета:

  • філе куряче - 400 г;
  • помідори – 90 г;
  • крабові палички – 50 г;
  • сир фета – 75 г;
  • сир твердий – 50 г;
  • часник - 10 г;
  • сметана 20% - 20 г;
  • майонез - 20 г;
  • спеції для курки – 1 ч. ложка;
  • сіль - 2 щіпки;
  • перець чорний мелений - 1/4 ч. ложки (або до смаку);
  • олія рослинна - 30 мл;
  • соєвий соус - 30 мл
  • часник сушений мелений - 0,5 ч. ложки.

Куряче філе потрібно добре промити та обсушити паперовим рушником. Розрізаємо кожне філе вздовж 2 частини. Викладаємо кожне філе на кухонну дошку, накриваємо харчовою плівкою та відбиваємо за допомогою кулінарного молотка. З накритою плівкою краю м'яса, що відбивається, не будуть рватися і по кухні не будуть розлітатися бризки від м'яса.

важливо!

  • Куряче філе потрібно використовувати тільки охолоджене, яке не заморожувалося. Інакше при розморожуванні м'ясо втратить багато соку і відбивні вийдуть сухі.

Для приготування маринаду в глибокій мисці змішуємо олію, соєвий соус, сушений часник, сіль (буквально 1 щіпку, оскільки соєвий соус солоний) мелений чорний перець.

Популярні новини зараз

Тепер буде легше: графіки відключення світла 23 листопада – Укренерго потішило українців

Грошей потребувати не будете: знаки Зодіаку, яких Зелена Змі в 2025 році обдарує багатством

Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом

Ну хоча б тут ціни радують: у супермаркетах подешевшав цукор, але борошно взяло курс на здорожчання

Показати ще

У маринад опускаємо куряче філе та додаємо приправу для курки. Перемішайте.

М'ясо потрібно маринувати приблизно 20-25 хвилин.

Тим часом вмикаємо духовку до 180 градусів для попереднього розігріву.

Крабові палички та помідор нарізаємо невеликими кубиками. Фету потрібно покришити руками чи натерти на великій тертці. Перемішуємо.

важливо!

  • Замість сиру фета можна взяти моцареллу, бринзу, адигейську або інші сорти сиру.

Далі зубчик часнику потрібно очистити та пропустити через прес або натерти на дрібній тертці. Додаємо в миску сметану з майонезом та часник, а також по 1 щіпці солі та чорного меленого перцю.

Деко для запікання застелите пергаментом. Викладіть мариноване куряче філе.

Розподіліть по філе приготовлену начинку.

Натріть твердий сир на середній або великій тертці та посипте відбивні зверху.

Відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин. Час запікання залежить від потужності духовки.

Курячі відбивні з крабовими паличками, помідором та сиром готові.

Розкладіть відбивні на тарілки та посипте зеленню.

Читайте також:

Яке ж це щастя: рецепт заливного пирога на кефірі з рибою та картоплею

Розмітають за пару хвилин: рецепт листкового рулету з шинкою та сиром. Обов'язково спробуйте

Швидко, ніжно та соковито: рецепт сала в запашному маринаді. Неможливо відірватись