Ароматна картопля і смажена цибуля – це чудове поєднання.
Бобеле – це пиріг із сирої картоплі на дріжджах. Коли він ще гарячий, свіжоспечений, з запалу з жару, він пухнастий, м'який, має смак усіма улюблених драників. А ось після остигання і 12-годинної витримки він залишається пишним, але м'якуш його стає зволоженим і ще більш ароматним.
Щоб приготувати картопляний пиріг зі смаженою цибулею за єврейським рецептом. знадобляться такі продукти:
- картопля 600 г;
- цибуля ріпчаста - 2 шт;
- яйця – 2 шт.;
- олія рослинна - 3 ст. ложки;
- вода - 60 мл;
- дріжджі свіжі – 20 г;
- борошно пшеничне – 200 г;
- цукор - 1 ч.л. ложка;
- сіль - 1 ч. ложка (за смаком);
- перець чорний мелений - 1/4 ч. ложки.
Для приготування опари, в теплу (близько 37 градусів) воду додаємо цукор, столову ложку борошна та дріжджі. Все перемішуємо.
Поки опара підходить, потрібно очистити та натерти картоплю на великій тертці.
Додаємо в опару 0,5 ч. ложки солі, яйця, 1,5 ст. ложки олії. Додати борошно. І відправляємо сюди ж терту картоплю.
Польща зібралася перекрити кордон із Україною
Лимон для схуднення не вранці, а перед сном: як правильно вживати, щоб кілограми танули
Снігу по пояс і мінус 15: "Льодовиковий період" увірвався в Україну - погода на вихідні влаштує Апокаліпсис
Вся правда їм приходить уві сні: 5 знаків Зодіаку, які бачать пророчі сни
Ложкою потрібно перемішати картопляне тісто – за консистенцією воно має бути схожим на тісто для оладок.
Потім потрібно викласти картопляне тісто і зверху розкласти смажену цибулю, що залишилася.
Випікати картопляний пиріг з цибулею в розігрітій духовці при 160-170 градусах приблизно 40-45 хвилин. В останні 10 хвилин можна прикрити пиріг фольгою, щоб цибуля не пересохла. Читайте також:
Дайте мені відразу дві добавки: рецепт єврейської закуски з оселедцем "Квіточки тітки Сари"
Тетя Сара, не дражніть: рецепт справжньої кабачкової ікри за єврейським рецептом
Ох, як хочеться добавки: рецепт жюльєну з яєць та крабових паличок. Обов'язково спробуйте
Від них неможливо відмовитися: рецепт курячих відбивних з крабовими паличками та сиром фета