Щоб приготувати маринований перець, фарширований виноградом, знадобляться такі продукти та спеції:
- перець болгарський – 800 г (4 шт.);
- виноград – 400 г;
- лавровий лист – 2 шт.;
- кардамон (коробочки) – 2 шт.;
- перець запашний горошком – 4 шт.;
- перець чорний горошком – 4 шт.
Із зазначеної кількості виходить дві баночки по 1 л.
Виноград вимити та обірвати з гілочок.
Перці вимити, відрізати капелюшки з плодоніжками та видалити насіння. Покласти перці з капелюшками в каструлю, залити водою, поставити на середній нагрів і довести до кипіння. Проварити перці приблизно 3 хвилини.
Акуратно витягти перці та капелюшки з окропу і викласти на тарілку. Виноград залишити в ту ж каструлю з окропом і проварити на середньому вогні приблизно 1-1,5 хвилини. Потім обережно злити воду, відкинувши виноград на друшляк.
На дно кожної банки кинути по 2 горошини перцю (запашного та чорного), лавр та кардамон. Перекласти в банки перці та решту винограду.
Масштабне позбавлення пенсій у грудні: ПФУ поставив жорсткі вимоги
Лимон для схуднення не вранці, а перед сном: як правильно вживати, щоб кілограми танули
Володимир Зеленський відреагував на заяви російського диктатора: "Путін бреше, ми не вперше..."
Огірки будуть ніжними та смачними: як молоко допоможе отримати ідеальний урожай
Готовим маринад:
Вода очищена – 1 л Оцет 9% – 4 ст. ложки Цукор білий – 6 ст. ложок Сіль велика – 2 ст. ложкиВ окрему каструльку чи сотейник влити 1 л води. За бажанням можна використовувати воду, в якій варилися перці. Додати цукор та сіль, перемішати. Поставити сотейник на максимальне нагрівання, довести до кипіння. Прокип'ятити приблизно хвилину, потім вимкнути нагрівання, влити оцет і перемішати.
Залити маринад одразу у банки з перцями.
У велику каструлю укласти кухонний рушник. Поставити банки в каструлю та залити водою так, щоб вона доходила до середини банок. Поставити каструлю на середнє нагрівання і довести до кипіння. Стерилізувати перець із виноградом приблизно 10 хвилин. Я використала маленьку каструлю, тому стерелізувала банки по одній.
Маринований перець з винограду готовий. Зберігати таку заготівлю можна в темному і прохолодному місці - комора або льох для цього чудово підійдуть.
Читайте також:
Такі так, це насолода: єврейський рецепт картопляного пирога зі смаженою цибулею
Будете клацати як насіння: рецепт крабових паличок, обсмажених у яйці та сухарях
Ситно та з сюрпризом: рецепт пишних млинців з начинкою із сиру та ковбаси