Для котлет із рису, консервованої риби та зелені необхідні такі продукти:
- консерви рибні (сардини в олії) - 230 г;
- рис - 80 г (у сухому вигляді);
- цибуля ріпчаста - 80 г (1 невеликий);
- морква - 50 г (0,5 шт.);
- яйце - 25 г (0,5 шт.);
- кріп свіжий - 15 г;
- часник (невеликий) - 5 г (1-2 шт.);
- борошно - 50 г;
- сіль за смаком;
- перець чорний мелений - 1-2 тріски;
- сухарі панірувальні - 20 г;
- олія рослинна - 60-75 мл (4-5 ст. ложок)
Цибулю наріжте дрібними кубиками. Моркву натріть на великій тертці.
У сковороді розігрійте олію (2 ст. ложки) і викладіть туди овочі.
Обсмажте на середньому вогні, помішуючи, 5-7 хвилин|мінути|, до м'якості цибулі і моркви.
Зніміть сковороду з вогню та дайте овочам охолонути.
Готовий рис відкиньте на сито та промийте холодною водою. Залишіть, щоб стекла вода.
Рибу розімніть вилочкою і відправте до інших інгредієнтів. Перемішайте.
Додайте половину яйця, всипте борошно (30 г), перець та сіль. Перемішайте.
Тепер буде легше: графіки відключення світла 23 листопада – Укренерго потішило українців
У Софії Ротару з'явилися термінові справи в Москві: планує отримати щонайменше 500 тис. доларів
Олексій "Позитив" Завгородній вперше зізнався, як освідчився Сахневич: обидвоє були в шлюбі
Вся правда їм приходить уві сні: 5 знаків Зодіаку, які бачать пророчі сни
Кріп промийте та обсушіть, видаліть товсті стебла. Зелень дрібно наріжте і додайте до решти інгредієнтів. Добре все перемішайте.
Для панірування змішайте борошно (20 г) та панірувальні сухарі. Можна використати щось одне.
Обвалюйте котлети в панірувальній суміші.
Розігрійте сковороду з маслом, що залишилося (2-3 ст. ложки) і викладіть туди котлети. Обсмажте котлети на вогні трохи нижче за середнє по 3-4 хвилини з кожного боку, до рум'яної скоринки.
Викладіть готові котлети на паперові серветки, щоб забрати зайву олію. Аналогічно обсмажте наступну партію.
Котлети з рису, консервованої риби та зелені готові. Можна подати їх самостійно зі сметаною чи томатним соусом, а також із будь-яким гарніром.
Читайте також:
За старих часів його називали "огірчанка": рецепт супу з квашених огірків та кукурудзяної крупи
Чоловік завжди буде в захваті: стара гуцулка поділилася рецептом курячих ніжок у гарбузі