Для котлет із рису, консервованої риби та зелені необхідні такі продукти:

  • консерви рибні (сардини в олії) - 230 г;
  • рис - 80 г (у сухому вигляді);
  • цибуля ріпчаста - 80 г (1 невеликий);
  • морква - 50 г (0,5 шт.);
  • яйце - 25 г (0,5 шт.);
  • кріп свіжий - 15 г;
  • часник (невеликий) - 5 г (1-2 шт.);
  • борошно - 50 г;
  • сіль за смаком;
  • перець чорний мелений - 1-2 тріски;
  • сухарі панірувальні - 20 г;
  • олія рослинна - 60-75 мл (4-5 ст. ложок)

Цибулю наріжте дрібними кубиками. Моркву натріть на великій тертці.
У сковороді розігрійте олію (2 ст. ложки) і викладіть туди овочі.

Обсмажте на середньому вогні, помішуючи, 5-7 хвилин|мінути|, до м'якості цибулі і моркви.
Зніміть сковороду з вогню та дайте овочам охолонути.

Готовий рис відкиньте на сито та промийте холодною водою. Залишіть, щоб стекла вода.

У глибоку миску викладіть рис і обсмажені цибулю з морквою. Перемішайте.

Рибу розімніть вилочкою і відправте до інших інгредієнтів. Перемішайте.

Додайте половину яйця, всипте борошно (30 г), перець та сіль. Перемішайте.

Популярні новини зараз

Тепер буде легше: графіки відключення світла 23 листопада – Укренерго потішило українців

У Софії Ротару з'явилися термінові справи в Москві: планує отримати щонайменше 500 тис. доларів

Олексій "Позитив" Завгородній вперше зізнався, як освідчився Сахневич: обидвоє були в шлюбі

Вся правда їм приходить уві сні: 5 знаків Зодіаку, які бачать пророчі сни

Показати ще

Кріп промийте та обсушіть, видаліть товсті стебла. Зелень дрібно наріжте і додайте до решти інгредієнтів. Добре все перемішайте.

Для панірування змішайте борошно (20 г) та панірувальні сухарі. Можна використати щось одне.

З котлетної маси сформуйте вологими руками колобки, надаючи їм форму котлет. У мене вийшло 9 котлет вагою 50-60 г.

Обвалюйте котлети в панірувальній суміші.

Розігрійте сковороду з маслом, що залишилося (2-3 ст. ложки) і викладіть туди котлети. Обсмажте котлети на вогні трохи нижче за середнє по 3-4 хвилини з кожного боку, до рум'яної скоринки.

Викладіть готові котлети на паперові серветки, щоб забрати зайву олію. Аналогічно обсмажте наступну партію.

Котлети з рису, консервованої риби та зелені готові. Можна подати їх самостійно зі сметаною чи томатним соусом, а також із будь-яким гарніром.

Читайте також:

За старих часів його називали "огірчанка": рецепт супу з квашених огірків та кукурудзяної крупи

Чоловік завжди буде в захваті: стара гуцулка поділилася рецептом курячих ніжок у гарбузі

Так готували в панських будинках: старовинний рецепт голубців із м'ясом та домашньою локшиною. Це щось