Молода капуста, запечена в соусі зі сметани та спецій, з додаванням курячого бульйону, виходить дуже м'якою, ніжною, соковитою та ароматною.
- капуста молода – 1/2 шт. (600-700 г)
- сметана - 125 г
- бульйон курячий - 500 мл
- часник сушений - 1 ч. ложка
- Паприка мелена - 1 ч. ложка
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений - за смаком
- Кріп свіжий (для подачі) – 4-5 гілочок (5 г)
Половину капусти розрізаємо на 4 частини по качанку - так листя залишається закріпленим і не розвалюється. Шматки капусти з двох сторін потрібно посипати сіллю та перцем.
Перекладаємо капусту у форму для запікання з високими бортами.
Для того, щоб приготувати сметанний соус, в окремій ємності з'єднуємо сметану, паприку, часник, чорний перець і сіль. Далі додаємо 4-5 ст. ложок води та перемішуємо до однорідності.
Поливаємо шматочки капусти сметанним соусом. Відправляємо форму з капустою в духовку, попередньо розігріту до 200 градусів приблизно на 15 хвилин. Сметанний соус повинен добре просочити капусту.
Бульйон будь-яким зручним способом підігріваємо до гарячого стану. Виймаємо форму з капустою з духовки та акуратно виливаємо на дно гарячий бульйон - він повинен покрити капусту до половини або трохи вище.
Володимир Зеленський відреагував на заяви російського диктатора: "Путін бреше, ми не вперше..."
У Софії Ротару з'явилися термінові справи в Москві: планує отримати щонайменше 500 тис. доларів
Вся правда їм приходить уві сні: 5 знаків Зодіаку, які бачать пророчі сни
Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."
Потім знову відправляємо форму з капустою в духовку і запікаємо приблизно 30-35 хвилин, до м'якості (перевіряємо ножем). Зверху капуста може злегка підгоріти - це не страшно, просто видаляємо це листя.
Молода капуста, запечена у сметані, готова. Розкладаємо її по тарілках і подаємо до столу, за бажанням присипавши подрібненим кропом.
Читайте також:
Гості з'їдають по 10 штук: рецепт фаршированих крабових паличок з твердим сиром, яйцем та часником
Ніжче не буває: рецепт голубців у листі буряків. Обов'язково побалуйте свою сім'ю
Королівська закуска: рецепт ніжної ікри з печериць від Євгена Клопотенка