Пиріг з картопляного тіста з курячим фаршем та відвареними яйцями завжди виходить дуже смачним і ситним, тому його сміливо можна подати на обід чи вечерю для всієї родини, а також пригостити гостей, доповнивши легким салатом зі свіжих овочів.
Щоб приготувати тісто для пирога з картопляного тіста, з курячим фаршем та відвареними яйцями, знадобиться такий перелік продуктів:
- картопля – 500 г (4 шт.);
- мука - 30 г (1 ст. ложка);
- яйце – 1 шт.;
- перець чорний мелений - 1/4 ч. ложки;
- соль - 1/4 ч. ложки
Картоплю очищаємо і відварюємо в каструлі з водою – після її закипання 20 хвилин на помірному вогні. З готової картоплі зливаємо рідину, а саму картоплю викладаємо в миску і розминаємо картоплем'ялкою.
Додаємо яйце, борошно, сіль, перець та свої улюблені приправи до смаку. Перемішуємо і залишаємо до остигання.
Далі готуємо начинку для пирога. Для цього знадобляться такі продукти:
- фарш курячий – 200 г;
- яйця – 2 шт.;
- цибуля ріпчаста - 140 г (1 шт.);
- помідор – 90 г (1 шт.);
- олія рослинна - 30 мл (для обсмажування фаршу);
- часник – 2 зубчики;
- соль - 1/4 ч. ложки;
- трави прованські сушені - 1 ч. ложка.
Насамперед потрібно відварити яйця для начинки. Для цього поміщаємо яйця в каструльку, заливаємо водою і після закипання води не знімаємо з нагрівання хвилин 7-10. Охолоджені яйця очищаємо від шкаралупи і нарізаємо кружальцями.
"Я себе дуже накрутив": Тарас Цимбалюк відверто розповів про проблеми з серцем перед стартом "Холостяка"
Alyona Alyona відмовилась від дуету з Parfeniuk: що сталося за лаштунками київського концерту
Літо-2025 в Україні: спека, посуха та наслідок глобального потепління, до якої погоди готуватимуться всім нам
Рішення прийнято: тарифи на електроенергію та газ з 1 травня
- цибулю очищаємо, миємо і дрібно нарізаємо;
- часник пропускаємо через прес;
- помідор миємо, очищаємо від плодоніжок і нарізаємо кружальцями.
Викладаємо цибулю в сковороду з розігрітою олією. До цибулі викладаємо фарш. Перемішуємо та обсмажуємо, розбиваючи грудочки, 5-7 хвилин. У фарш додаємо часник. Солимо і перчимо. Перемішуємо та знімаємо з нагрівання.
Роз'ємну форму діаметром 18 см змащуємо вершковим маслом і обсипаємо панірувальними сухарями. Дном розподіляємо картопляне тісто, формуємо бортики. Далі на тісто викладаємо рівномірний шар фаршу, розкладаємо кружечки помідорів, розкладаємо кружечки яєць.
Робимо заливку: яйця, майонез та молоко з'єднуємо у мисці.
Солимо, перчимо, додаємо свої улюблені приправи.
Перемішуємо.
Пропорції продуктів для заливання:
- яйця – 2 шт.;
- майонез - 30 г (1 ст. ложка);
- молоко - 30 мл (2 ст. ложки);
- перець чорний мелений - 1/8 ч. ложки;
- трави прованські сушені – 1 ч. ложка.
Заливаємо начинку пирога.
Випікаємо пиріг за 170 градусів 20 хвилин.
Читайте також:
Це потрібно спробувати: рецепт швидкої закуски з крабових паличок та шинки
Смачніше ніж будь-який пиріг: рецепт заливного лаваша з м'ясним фаршем
Чудова ніжність: рецепт кабачкової піци з бринзою та зеленню