- Яйця – 3 шт.
- Кабачки - 2 шт. (300 г)
- Помідор – 1 шт. (50 г)
- Сир - 200 г
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений - за смаком
Кабачки вимийте, обсушіть і відріжте кінчики. Наріжте кабачки тонкою і довгою соломкою. Зручно використовувати тертку для моркви корейською.
Суху сковороду без олії розігрійте на середньому вогні. Викладіть кабачки в сковороду, посоліть та перемішайте. Готуйте кабачки, періодично помішуючи приблизно 2-3 хвилини. Сильно засмажувати або добиватися повної готовності кабачків не потрібно - вони повинні лише трохи пустити сік і стати трохи м'якшим.
Наріжте помідор дрібними кубиками.
Сир викладіть у миску і розімніть вилкою, розтираючи грудочки. Посоліть і поперчіть.
Тепер шинки пропарилися. Вони становитимуть нижній шар яєчні. Зменште вогонь до мінімуму. Трохи посуньте кабачки лопаткою до країв сковороди, формуючи невеликі борти, як у піци. Решту кабачків розрівняйте по дну сковороди.
У центр поглиблення, що вийшло, викладіть сир з помідорами і трохи розрівняйте.
Лопаткою чи ложкою трохи продавіть у сирно-помідорній масі невеликі заглиблення для яєць.
Як швидко прибрати сліди від скотчу на будь-якій поверхні: не доведеться драїти, витріщивши очі
Які доплати до пенсії отримають українці – не густо, але на гречку, сіль та оцет вистачить
Скільки триватиме мобілізація в Україні
Українці в паніці через реформу МСЕК: що буде з виплатами з інвалідності та пенсіями
Акуратно, щоб не пошкодити жовтки, вбийте у кожне поглиблення з яйця.
Накрийте кришкою і готуйте на мінімальному вогні приблизно 3-5 хвилин до схоплювання білка і бажаної готовності жовтка.
Читайте також:
Захочеться облизати тарілку: рецепт баклажанів, запечених у томатно-цибульному соусі із сиром
Не страва, а свято: рецепт човників з молодих кабачків із куркою та сиром