Цибуля є однією з найпопулярніших рослин, що застосовується для приготування страв, а її відсутність на кухні важко уявити. Існує більше сотні рецептів маринаду для цибулі, однак у поєднанні з медом цибуля не тільки набуває незабутнього смаку, але й приносить користь організму.
Для приготування маринованої цибулі в медовому соусі знадобляться такі інгредієнти:
  • червона цибуля - 360 г;
  • мед натуральний – 2 ст.л.;
  • оцет 9% – 2 ст.л.;
  • сіль - 1/2 чайної ложки;
  • мелений перець – 1/2 ч.л.;
  • сумах мелений - 1/2 ч.л.

Червону цибулю потрібно очистити від лушпиння і нарізати півкільцями.

У глибоку миску до цибулі додаємо спеції, сіль, оцет, натуральний мед. Дбайливо перемішуємо ложкою або лопаткою цибулю, щоб маринад поступово розподілився по півкільцях.

важливо!

  • У процесі приготування віджимати цибулю не потрібно, адже вона має бути соковитим і хрустким.
  • Ступінь насиченості смаку можна змінювати, виходячи з тривалості маринування.
  • Видалити залишки оцту можна, перемістивши цибулю на друшляк.

Накрити харчовою плівкою або кришкою, залишити на 30 хвилин|мінути| при кімнатній температурі.

Подавати червону цибулю в медовому маринаді до шашлику чи страв гриль.

Популярні новини зараз

Лимон для схуднення не вранці, а перед сном: як правильно вживати, щоб кілограми танули

У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки

Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом

Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."

Показати ще

До речі, цибуля з медом – вірний помічник від кашлю, який також ефективно очищає кровоносні судини, допомагає і за інших проблем зі здоров'ям.

І справді, суміш цибулі та меду має такі властивості:

  • зміцнює імунну систему;
  • покращує функцію мозку;
  • дає сили та енергію;
  • запобігає розвитку дефіциту вітамінів;
  • має противірусну та бактерицидну дію;
  • очищає кров від зайвих ліпідів;
  • підвищує міцність та еластичність судин;
  • прискорює загоєння ран;
  • допомагає при безсонні та хронічній втомі;
  • розбавляє кров, знижує ризик утворення тромбів;
  • має муколітичну та відхаркувальну дію;
  • нормалізує та прискорює обмін речовин;
  • очищає організм від надлишку слизу;
  • покращує роботу серцевого м'яза;
  • має протизапальну та протипухлинну дію.

Читайте також:

Захочеться облизати тарілку: рецепт баклажанів, запечених у томатно-цибульному соусі із сиром

Смак просто карколомний: рецепт ароматного пирога цибулі з сиром

Такі так, це блаженство: рецепт єврейської страви з оселедця, батону, яєць та яблук