Мало хто знає, але за бажання варення з вишні можна зробити прямо на сковороді. Такий вид заготівлі називається "смаженим" варенням. Єдиний його мінус – не можна заготувати одразу велику партію. Але цю консервацію можна створювати щодня потроху. Особливо смачне таке варення з додаванням ванільного цукру або меленої кориці.
Отже, щоб приготувати варення з вишні на сковороді, потрібно взяти на 500 г вишні 400 г цукру.
Вишню промийте у воді кілька разів, злийте воду та обсушіть ягоди паперовими серветками. Кісточки теж потрібно видалити.
На гарячу сковороду висипте цукор, зверху вишню.
важливо!
- Сковорода потрібна з товстими стінками та дном.
Сковороду потрібно помістити на плиту, увімкнувши помірне нагрівання. Воду додавати не потрібно – ягоди випустять сік. Готуйте на середньому вогні до розчинення цукру, періодично помішуючи лопаткою.
Рецепт на швидку руку, коли залишився 1 день: сирна паска на Великдень-2025, як сирки з дитинства
На Хмельниччині нетвереза жінка забула немовля у знайомого:трбох дітей вже вилучали до цього
Ніколи не стрижіть нігті у ці дні: на що вказують прикмети
Ведучий "Говорить вся країна" Олексій Суханов невиліковно хворий: "Все, кранти"
важливо!
- Накрийте кришкою ємність - це необов'язкова умова, але бажана. Поки вишня випускатиме сік при нагріванні, вона може їм забризкати все навколо.
Далі зменшуємо вогонь та готуємо ще 10-15 хвилин. За потреби зніміть піну.
Гаряче варення потрібно розлити по стерилізованих баночках і закатати кришками. Залишіть остигати при кімнатній температурі приблизно на 2 години, а потім перенесіть у комору до зими.
Читайте також:
"Ангельська спокуса": рецепт запашної домашньої наливки з молодої полуниці
Досить і на компот, і на вареники, і на наливку: найкращий розчин для підживлення вишні. Запишіть
"Дамська витівка": старовинний рецепт наливки з домашньої черешні
Як приготувати справжню вишневу наливку. Ніжна та розслаблююча. Старовинний рецепт