Мало хто знає, але за бажання варення з вишні можна зробити прямо на сковороді. Такий вид заготівлі називається "смаженим" варенням. Єдиний його мінус – не можна заготувати одразу велику партію. Але цю консервацію можна створювати щодня потроху. Особливо смачне таке варення з додаванням ванільного цукру або меленої кориці.
Отже, щоб приготувати варення з вишні на сковороді, потрібно взяти на 500 г вишні 400 г цукру.
Вишню промийте у воді кілька разів, злийте воду та обсушіть ягоди паперовими серветками. Кісточки теж потрібно видалити.
На гарячу сковороду висипте цукор, зверху вишню.
важливо!
- Сковорода потрібна з товстими стінками та дном.
Сковороду потрібно помістити на плиту, увімкнувши помірне нагрівання. Воду додавати не потрібно – ягоди випустять сік. Готуйте на середньому вогні до розчинення цукру, періодично помішуючи лопаткою.
Аномальний листопад: погода приємно здивує, влупить "бабине літо"
"До кінця року все...": переможниця "Битви екстрасенсів" шокувала передбаченням про війну в Україні
Довідки за $20 000: центральна ВЛК розпочала полювання на ухилянтів із фальшивими діагнозами
"Мене знищив...": Неллі Фуртадо прощaється зі сценою після 25 років музичної слави
важливо!
- Накрийте кришкою ємність - це необов'язкова умова, але бажана. Поки вишня випускатиме сік при нагріванні, вона може їм забризкати все навколо.
Далі зменшуємо вогонь та готуємо ще 10-15 хвилин. За потреби зніміть піну.
Гаряче варення потрібно розлити по стерилізованих баночках і закатати кришками. Залишіть остигати при кімнатній температурі приблизно на 2 години, а потім перенесіть у комору до зими.
Читайте також:
"Ангельська спокуса": рецепт запашної домашньої наливки з молодої полуниці
Досить і на компот, і на вареники, і на наливку: найкращий розчин для підживлення вишні. Запишіть
"Дамська витівка": старовинний рецепт наливки з домашньої черешні
Як приготувати справжню вишневу наливку. Ніжна та розслаблююча. Старовинний рецепт
