• лисички 1 кг;
  • морква (середнього розміру) 2 штуки;
  • цибуля ріпчаста 2 шт.;
  • сіль 3 стол.
  • перець чорний мелений 1 гр.;
  • олія 50 мл.;
  • столовий оцет (9%) 25 мл.

Опеньки ретельно промийте, видаліть сміття, листочки. Для ікри можна використовувати грибочки будь-якого розміру, капелюшки чи ніжки, або разом, тоді ніжки потрібно обрізати, залишивши довжину не більше двох-трьох сантиметрів.

Гриби викладіть в емальовану каструлю і відваріть у підсоленій воді протягом 40 хвилин після закипання.

Воду з каструлі злийте, опеньки відкиньте на друшляк, щоб відвар повністю стек. Дайте їм трохи охолонути і подрібніть блендером або пропустіть через м'ясорубку.

важливо!

  • Якщо хочеться, щоб ікра вийшла більш крупинчастою і хрумкою, то краще скористатися м'ясорубкою, в блендері грибна маса виходить одноріднішою за консистенцією.

Моркву вимийте у проточній воді зі щіткою, очистіть від шкірки та натріть на середній тертці. Цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте ножем. На сковороду наливаємо олію. Увімкніть вогонь.

Популярні новини зараз

В Україні підвищать виплати з 1 травня: по 8000 та 20000 гривень кожному

Андрій Хливнюк із "Бумбокс" вперше підтвердив розлучення з дружиною: "Ми з Анею давно не разом"

Чи отримають пенсіонери виплати у квітні-2025: у ПФУ зробили заяву для українців

Показати ще

На розігріту олію викладіть цибулю та моркву, обсмажуйте овочеву суміш до м'якості моркви та прозорості цибулі на середньому вогні, приблизно хвилин 7. Потім у сковороду до овочів відправте грибну масу. Додайте сіль та чорний мелений перець, перемішайте.

Смажте грибну ікру з морквою та цибулею на повільному вогні близько 30 хв, помішуючи, щоб гриби не пригоріли на дно сковороди. Потім додайте столовий оцет, перемішайте масу, тримайте на вогні близько 5 хвилин.

Розкладіть ікру з опеньків простерилізованими баночками, закатайте стерильними кришками. Оскільки до ікри ми додали оцет, додаткової стерилізації ця заготівля не вимагає. Після охолодження зберігайте найсмачнішу ікру з опеньків у домашніх умовах у прохолодному місці.

Читайте також:

Під нього піде не один келих: рецепт ситного "пивного салату", від якого ви не відмовитеся

Шикарно освіжає у спеку: рецепт квасу із городнього салату. Інакше називається "квашений салат"

Чоловіки від нього захоплені: рецепт любовного салату "Нічна коханка". Ніч буде шаленою

Такого ви не куштували: рецепт ситного салату "Спокуса для чоловіка"