Якщо свіжі овочі злегка набридли за літо, і хочеться чогось новенького з незвичайним смаком та ароматом, досвідчені господині рекомендують приготувати швидкі мариновані кабачки. Цей рецепт порадує всіх любителів хрустких овочевих закусок. А ще це чудова закуска до м'яса та риби, гарнірів з овочів та круп.
Отже, щоб приготувати швидкі мариновані кабачки, потрібен такий набір продуктів:
- кабачок – 500 г;
- перець болгарський – 300 г;
- часник – 50 г;
- селера стеблова – 50 г;
- перець чилі – 20 г;
- вода – 1 л;
- олія рослинна – 30 мл;
- сік лимонний – 80 мл;
- цукор – 100 г;
- сіль – 60 г;
- лавровий лист – 2 шт.;
- перець запашний – 5 шт. горошок.
Кабачки для маринування підійдуть будь-якого сорту - це можуть бути цукіні, жовті кабачки або будь-які інші. При цьому овочі потрібно вибирати молоденькі, з ніжною шкіркою і недорозвиненим насінням, бажано, невеликого розміру, без механічних пошкоджень та ознак псування.
Кабачки добре промити холодною проточною водою. Обрізати хвостики з обох боків. Нарізати кільцями завширшки близько 5 мм. Перемістити в глибоку миску або відповідний контейнер із кришкою для маринування.
Болгарський перець потрібно очистити від насіннєвої коробки. Сполоснути проточною водою. Нарізати великими шматочками. Відправити нарізаний перець до кабачків.
Секрети полуничної мадам: чому у сусідки ягоди відрами, а у вас – жменями
Як остання цифра вашої дати народження розкриває таємниці майбутнього до 2026 року
Грибний суп з куркою та сиром: затишний смак у кожній ложці, рецепт для холодних днів
Бабуся Ані Трінчер розповіла про пластичні операції внучки: "Була мила, гарненька дитинка. А тепер..."
Добре промити селера та петрушку, переглядаючи кожну гілочку на наявність бруду. Струсити від зайвої рідини. Стебла селери обрізати і відставити убік. Листя селери та петрушки крупно нарізати. Додати|добавляти| нарізані листочки в миску до овочів.
Очищений часник і перець чилі сполоснути та нарізати кільцями. Меншу половину нарізаного перцю та часнику додати до овочів.
Для маринаду в каструлю влити холодну воду. Додати стебла селери, нарізаний часник, що залишився, кільця перцю чилі, лавровий лист, перець запашний. Всипати сіль та цукор. Влити олію та лимонний сік. Олія підійде будь-яка на ваш смак, тільки рафінована. Помішуючи, довести до кипіння та проварити 3-4 хвилини. За бажання рослинну олію можна виключити з рецепту. На смак це не вплине.
Закипілий маринад для рецепту швидких маринованих кабачків влити в посуд з овочами та пряними травами. Перемішати. Зверху укласти плоску тарілочку, щоб усі інгредієнти опинилися під маринадом. Залишити при кімнатній температурі до охолодження. Після остигання овочі можна дегустувати. Якщо кабачки відправити в холодильник ще на пару годин або на ніч, овочі насититься смаком та ароматом ще більше.
Зберігати овочі в холодильнику у щільно закритій тарі не більше тижня. Дуже зручно для зберігання використати скляну банку або контейнер.
Читайте також:
У цю страву закохуються назавжди: рецепт запіканки з молодих кабачків із беконом та сиром
Смакування та насолода: рецепт ситної картопляно-грибної запіканки з вершками
Згадаймо смак дитинства: рецепт ніжної картопляної запіканки з фаршем
Страва для справжніх чоловіків: рецепт запіканки "Лінива дружина" з макаронами та сиром