Пропонуємо всім любителям шоколаду приготувати ці смачні млинці. Дуже тонкі, ароматні та легкі у приготуванні.
Отже, для приготування шоколадних млинців потрібно насамперед підготувати зі списку необхідні продукти:
  • молоко 500 мл;
  • пшеничне борошно 200 гр.;
  • цукор 60 гр.;
  • яйця (великі) 3 шт.;
  • какао 3 стол.
  • сметана 2 стол.
  • олія 2 стіл. л.;
  • ванільний екстракт 1 чайн. л.;
  • сіль (щіпка) 0,2 гр.
У результаті з цієї порції має вийти 12-15 чудових шоколадних млинців на молоці (все залежить від діаметра сковороди).
важливо!
  • борошно беріть найвищого гатунку;
  • яйця та молоко повинні бути кімнатної температури, тому заздалегідь дістаньте їх із холодильника;
  • сметана підійде будь-якої жирності.

У мисці з'єднуємо яйця та цукор – ці продукти потрібно збити віночком до однорідності. Далі додаємо сметану, олію, ванільний екстракт і сіль і знову перемішуємо.

Влийте молоко кімнатної температури та знову перемішайте.

Всипте борошно, що просіює з какао. Тісто перемішайте, розбиваючи всі грудочки. Можете додати лише третину молока, потім всипати борошно з какао і перемішати. В'язку суміш, що вийшла, розбавте молоком, що залишилося - так ви точно уникнете появи грудочок.

Тісто має вийти злегка в'язке, плинне. Дайте тесту постояти 10-15 хвилин, щоб у борошні розвинулася клейковина

Далі потрібно добре розігріти сковороду, влити трохи олії, рівномірно розподілити на сковороді та підігріти.

Важливо!

Популярні новини зараз

Володимир Зеленський відреагував на заяви російського диктатора: "Путін бреше, ми не вперше..."

Ну хоча б тут ціни радують: у супермаркетах подешевшав цукор, але борошно взяло курс на здорожчання

Олексій "Позитив" Завгородній вперше зізнався, як освідчився Сахневич: обидвоє були в шлюбі

Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."

Показати ще
  • Рослинну олію слід наливати лише один раз, під час смаження першого млинця. Після цього можна не додавати, млинці не прилипнуть.

Вилийте ополоником трохи тіста і швидко розподіліть по всій поверхні сковороди. Випікайте млинець 2-3 хвилини до рум'яної скоринки, потім переверніть на інший бік і смажте стільки ж.

Подавати шоколадні млинці можна зі збитими вершками, кулькою морозива чи сметаною, згущеним молоком. Можна посипати горішками, полити розтопленим шоколадом, сиропом фруктовим, прикрасити фруктами.

Читайте також:

Справжній літній "ням-ням": рецепт млинців з молодої капусти з шинкою та сиром

Рецепт млинців з кабачків із секретним соусом, який у Греції використовують для "любовних ночей"

Від них неможливо відірватися: рецепт солоних млинців з начинкою з крабових паличок та салямі

Захочеться їх їсти, навіть якщо переїли: рецепт кабачкових млинців, зроблених на кефірі