Запечені овочі в духовці - це, на перший погляд, просте та нехитре блюдо. Однак смак можна зробити цікавішим, якщо додати за бажанням ароматні трави.
Продукти для приготування:
- картопля 6 штук;
- перець солодкий 1-2 шт.;
- цукіні 1 штука, великий;
- цибуля ріпчаста 1-2 штуки;
- часник 3 часточки;
- олія оливкова 2-3 ст.л.;
- сіль та чорний перець за смаком;
- трави розмарин, базилік, орегано – за бажанням.
Для цієї страви рекомендується вибрати виключно свіжі овочі без ознак в'янення, вм'ятин. Тільки так буде досягнутий багатий, яскравий смак.
Картоплю почистити та розрізати на 6-8 частин.
Перець і цукіні нарізати крупно, а цибуля - півкільцями.
Всі овочі складаємо у велику ємність або пакет і додаємо туди видавлений через прес часник, олію, трави, сіль, перець і добре перемішати. Закрити щільно кришкою і залишити на кілька годин, щоб овочі промаринувалися. Періодично перемішувати. Зручно скласти все у великий пакет для заморожування продуктів. І заважати зручно та посуду брудного менше.
Снігу по пояс і мінус 15: "Льодовиковий період" увірвався в Україну - погода на вихідні влаштує Апокаліпсис
Володимир Зеленський відреагував на заяви російського диктатора: "Путін бреше, ми не вперше..."
Ну хоча б тут ціни радують: у супермаркетах подешевшав цукор, але борошно взяло курс на здорожчання
Вся правда їм приходить уві сні: 5 знаків Зодіаку, які бачать пророчі сни
Духовку прогріваємо до 200 градусів.
Викладаємо овочі на лист або у форму для запікання і запікаємо 40-60 хвилин.
Такі запечені після маринування овочі поєднуватимуться і з м'ясом-грилем, і просто зі свіжим багетом.
До овочів можна додати ще свіжі печериці чи помідори.
А ще їх можна взяти з собою на шашлики та запекти потім у фользі.
Читайте також:
У цю страву закохуються назавжди: рецепт запіканки з молодих кабачків із беконом та сиром
Смакування та насолода: рецепт ситної картопляно-грибної запіканки з вершками
Згадаймо смак дитинства: рецепт ніжної картопляної запіканки з фаршем
Страва для справжніх чоловіків: рецепт запіканки "Лінива дружина" з макаронами та сиром