Продукти М'якуш яловичини – 500 г Яйця – 4 шт. Корінь селери – 40-50 г Морква – 50 г Цибуля ріпчаста - 1 шт. (50 г) Часник – 2 зубки Скибочка черствого білого хліба Зелень петрушки та кропу – півпучка Мускатний горіх мелений сіль Перець чорний мелений Олія рослинна або вершкове – 1 ст. ложка


Відварити круто 3 яйця.

Яловичину, селеру, моркву, замочену у воді або бульйоні скибочку хліба, цибулю та часник прокрутити на м'ясорубці. Посолити, поперчити, додати|добавляти| мускатний горіх і яйце. Добре перемішати.

Варені яйця порізати кружальцями, зелень порубати.

Вогнетривку форму змастити олією, викласти половину фаршу і вирівняти.

Зверху покласти шар яєць і посипати зеленню.

Накрити фаршем, що залишився, вирівняти поверхню і змастити маслом. Випікати у духовці при 180-200 градусах 50-60 хвилин.

Не поспішайте виймати готову запіканку з духовки. Нехай вона там постоїть хвилин 15 і вбере майже весь соус, що утворився при запіканні. Тоді запіканка буде соковитою та м'якою.

Популярні новини зараз

Ніч, коли бажання збуваються самі: таємні ритуали Велесової ночі, про які мовчали відьми

8 тисяч гривень просто так? Українцям пояснили, хто може отримати грошову допомогу від держави вже зараз

"Ой, Світлано…": Максим Галкін заговорив українською, поки Лобода мовчить

Жінки та мобілізація в Україні: хто має готувати документи вже зараз

Показати ще

Як гарнір до м'ясної запіканки добре підійдуть картопляне пюре, крупи або макаронні вироби. Відмінним доповненням стануть свіжі або мариновані овочі.

Читайте також:

У цю страву закохуються назавжди: рецепт запіканки з молодих кабачків із беконом та сиром

Смакування та насолода: рецепт ситної картопляно-грибної запіканки з вершками

Згадаймо смак дитинства: рецепт ніжної картопляної запіканки з фаршем

Страва для справжніх чоловіків: рецепт запіканки "Лінива дружина" з макаронами та сиром