Продукти М'якуш яловичини – 500 г Яйця – 4 шт. Корінь селери – 40-50 г Морква – 50 г Цибуля ріпчаста - 1 шт. (50 г) Часник – 2 зубки Скибочка черствого білого хліба Зелень петрушки та кропу – півпучка Мускатний горіх мелений сіль Перець чорний мелений Олія рослинна або вершкове – 1 ст. ложка


Відварити круто 3 яйця.

Яловичину, селеру, моркву, замочену у воді або бульйоні скибочку хліба, цибулю та часник прокрутити на м'ясорубці. Посолити, поперчити, додати|добавляти| мускатний горіх і яйце. Добре перемішати.

Варені яйця порізати кружальцями, зелень порубати.

Вогнетривку форму змастити олією, викласти половину фаршу і вирівняти.

Зверху покласти шар яєць і посипати зеленню.

Накрити фаршем, що залишився, вирівняти поверхню і змастити маслом. Випікати у духовці при 180-200 градусах 50-60 хвилин.

Не поспішайте виймати готову запіканку з духовки. Нехай вона там постоїть хвилин 15 і вбере майже весь соус, що утворився при запіканні. Тоді запіканка буде соковитою та м'якою.

Популярні новини зараз

Можуть відібрати квартиру за комуналку? Юристи пояснили всю правду українцям

Для Червоного Коня: рецепт салату "Підкова удачі" для зустрічі 2026 року

Пенсія відкладається: чому у 2026 році 60 років - уже не гарантія виходу на відпочинок

Тепер ніяк не пересидіти: мобілізація готує сюрприз "ухилянтам"

Показати ще

Як гарнір до м'ясної запіканки добре підійдуть картопляне пюре, крупи або макаронні вироби. Відмінним доповненням стануть свіжі або мариновані овочі.

Читайте також:

У цю страву закохуються назавжди: рецепт запіканки з молодих кабачків із беконом та сиром

Смакування та насолода: рецепт ситної картопляно-грибної запіканки з вершками

Згадаймо смак дитинства: рецепт ніжної картопляної запіканки з фаршем

Страва для справжніх чоловіків: рецепт запіканки "Лінива дружина" з макаронами та сиром