Інгредієнти для «Беляші з м'ясом на тесті кефіру»:

тісто

  • Кефір (жирністю 2,6%) - 500 мл
  • Борошно пшеничне / Борошно (І процесі замісу може піти ще грам 100гр.) - 600 г
  • Олія рослинна (і 1-1,5 склянки для смаження. Склянка на 200мл. Звичайна гранована.) - 5 ст. л.
  • Сода гашена оцтом - 2/3 ч. л.
  • Сіль (можна не солити, хто як любить) - 1 ч. л.

Начинка

  • Фарш м'ясний (свинина + яловичина) - 0,7 кг
  • Цибуля ріпчаста - 3 шт
  • Сіль нітритна (загалом потрібно орієнтуватися на свій смак, коли солиш) - 1 ч. л.
  • Перець запашний - 1 дріб.

Щоб приготувати для начинку, подрібнюємо цибулю і змішуємо з фаршем. Додаємо на смак сіль, перець. Можна додати улюблені спеції до фаршу (червоний або білий перець) або зелень.

Вимішуємо фарш, він має бути в'язким, за необхідності додати води. Бажано відбити його та прибираємо на холод.

Приступаємо до тесту. У холодний кефір додаємо сіль, соду гашену оцтом і поступово вводимо борошно, що просіює. Тісто має бути м'яким. Додаємо олію і замішуємо до чистих рук.

Популярні новини зараз

Урожай буде найбільшим серед сусідів: які 3 дерева потрібно висадити у листопаді і як правильно це зробити

Автомобілістів попередили: тепер хочуть позбавляти прав

Лимон для схуднення не вранці, а перед сном: як правильно вживати, щоб кілограми танули

Грошей потребувати не будете: знаки Зодіаку, яких Зелена Змі в 2025 році обдарує багатством

Показати ще

Забуваємо про тісто на 20 хвилин.

Далі формуємо біляші. Для цього робочий стіл і руки змащуємо олією. Тісто ділимо на стільки частин, скільки буде біляшів.
Виходять як би заготівлі-кульки. Вихід 15-17 штук.

Акуратно формуємо кульку, потім розплющуємо (десь у діаметрі 11-13 см.), розподіляємо начинку не доходячи до кінця коржика на 2-3 см. Закріплюємо краї в мішечок. Залишаємо невеликий отвір зверху начинки.

Смажимо на розпеченій рослинній олії.
Спочатку смажимо бік біляша з отвором, потім цілісний бік.

При жарінні на другому боці, вогонь можна злегка зменшити, щоб просмажилися напевно.

Готові біляші викласти на паперовий рушник, щоб увібрався зайвий жир.

Читайте також:

Такі раніше продавали бабульки: рецепт пишних біляшів з м'ясом та морквою.

Такі вміла готувати лише бабуся: рецепт пишних домашніх біляшів із куркою

Такі раніше продавали бабусі на станціях: рецепт пишних та соковитих домашніх біляшів.

Смак ностальгії: рецепт соковитих м'ясних біляшів на сковорідці. Раніше їх продавали на будь-якій зупинці