Компот з аґрусу з апельсином - чудовий спосіб зберегти яскраву літню вітамінну атмосферу на зиму. У цьому рецепті поєднуються солодке та кисле, що надають компоту особливий смак.
Докладніше про те, як приготувати компот з аґрусу та апельсинів на зиму читайте у нашому матеріалі.
Для приготування компоту з аґрусу та апельсинів на зиму нам знадобиться:
- 1 кг аґрусу
- 2 апельсини
- 1 літр води
- 200 г цукру
Спосіб приготування компоту з аґрусу та апельсинів на зиму:
1. Приготуйте аґрус для компоту з аґрусу та апельсинів на зиму, промивши його та відокремлюючи ягоди від стеблинок. Переконайтеся, що ягоди свіжі та стиглі.
2. Апельсини помийте та наріжте на тонкі кола або півкола. Якщо ви надаєте перевагу, можете видалити шкірку з апельсина, це надасть компоту додаткового цитрусового аромату.
3. У великому каструльному горщику змішайте воду та цукор. Доведіть до кипіння і варіть кілька хвилин до розчинення цукру.
4. Додайте аґрус та апельсини в киплячу сиропну суміш. Перемішайте і варіть на середньому вогні протягом 10-15 хвилин, доки аґрус не стане м'яким і апельсини не віддадуть своєю ароматною цитрусовою нотою.
5. Поки компот вариться, приготуйте стерилізовані банки і закатайте кришками.
6. Готовий компот перелийте в гарячі банки, залишивши невеликий запас зверху. Щільно закрийте кришками та переверніть банки на кілька хвилин, щоб створити вакуум.
7. Залишіть компот з аґрусу та апельсинів на зиму остигати в теплому місці і після повного остигання зберігайте його в прохолодному та темному місці.
Китайські миротворці в Україні? Пекін зробив гучну заяву, але з хитрою умовою
3 знаки Зодіаку, які підірвуть свій гаманець до кінця 2025 року: кому доля готує фінансовий прорив
Рецепт маринованого перцю, від якого гості збожеволіють: соковитий, ароматний і готовий за ніч
П’ять причин, які врятують від штрафів: коли можна не йти до ТЦК по повістці
Тепер у вас є свіжий і смачний компот з аґрусу з апельсином, який зможе побалувати вас взимку та нагадати про літо.
Читайте також:
Соковитий фарш і багато моркви з цибулею: рецепт пишних пиріжків, які так і просяться до рота