Медові помідори на зиму - це надзвичайно солодка та пряна заготівля, яка чудово підійде як на святковий стіл, так і на повсякденну трапезу.
Докладніше про те, як зробити заготовку за рецептом медових помідорів на зиму, які робляться без оцту, читайте у нашому матеріалі.
Для приготування заготовки за рецептом медових помідорів на зиму, які робляться без оцту, нам знадобиться:
Помідори (у мене чері) – 4 кг Цибуля ріпчаста (дрібна) - 8-10 шт. Базилік свіжий - кілька гілочок Гірчиця (насіння) - 1 ч. ложка на кожну літрову банку Вода - 4 л * Для маринаду: (На 1 літр води) Сіль – 1 ст. ложка Цукор – 3 ст. ложки Мед – 1 ст. ложка Лимонна кислота – 1 ч. ложка (без верху)Спосіб приготування заготовки за рецептом медових помідорів на зиму, які робляться без оцту:
Процес приготування заготовки за рецептом медових помідорів на зиму починається з ретельного промивання помідорів. Ми поділяємо їх за кольорами – жовті та червоні, щоб створити яскравий та різноманітний зовнішній вигляд.
Заповнюємо заздалегідь підготовлені та стерилізовані банки (у нас їх 8 літрових) чері помідорами до половини. У кожній банці ми додаємо кілька промитих листочків базиліка (беремо у достатній кількості) і невелику цибулину, очищену та розрізану навпіл. Потім заповнюємо половину банки, що залишилася, помідорами іншого кольору.
Рецепт на швидку руку, коли залишився 1 день: сирна паска на Великдень-2025, як сирки з дитинства
Розсіл проти неврожаю: навіщо городники все частіше поливають грядки капустяним соком
Свинина з приправою з цін: де дешевша грудинка, а де подорожчав шашлик, огляд усіх супермаркетів
Ведучий "Говорить вся країна" Олексій Суханов невиліковно хворий: "Все, кранти"
Насамперед, заливаємо помідори в банках окропом. Потім закриваємо банки попередньо підготовленими кришками і залишаємо охолонути. Це триватиме приблизно 20 хвилин.
Далі, готуємо розсіл чи маринад. Для 4-х літрів використовували 4 літри води. Пропорції солі, цукру, меду та лимонної кислоти вказуються для 1 літра води. При закипанні води додаємо всі інгредієнти і ретельно перемішуємо.
Охолоджений окріп із банок зливаємо за допомогою спеціальної кришки і в кожну банку додаємо 1 чайну ложку насіння гірчиці. Базилік та медовий маринад вже створять унікальний аромат!
Заливаємо банки готовим медовим розсолом (маринадом) до верху. Щільно закриваємо кришками і ретельно закочуємо їх. Залишаємо банки повільно остигати під ковдру.
Такі медові помідори на зиму можна зберігати як у підвалі, так і в стінній шафі. Смачного!
Читайте також:
Східна насолода: рецепт томатного супу з м'ясним фаршем та яблуком
У них є один секрет: готуємо голубці за литовським рецептом. Ви точно захочете добавки
Справжній домашній "Живчик": рецепт компоту з аґрусу та апельсинів на зиму