Перець по-одеськи на зиму – закуска, в якій чудово все, як м'які та ніжні шматочки овочів, так і ароматний кисло-солодкий томатний соус. Призначення може бути різним - наприклад, такий перець можна просто поставити на стіл і доповнити їм гарнір, м'ясо, а можна використовувати як інгредієнт для підливи або іншого соусу.

Отже, щоб приготувати маринований болгарський перець по-одеськи, потрібно приготувати такі продукти:

  • помідори – 2 кг;
  • перець болгарський – 50 шт.;
  • цукор – 2 склянки;
  • оцет 9% – 2 ст. ложки;
  • олія рослинна - 2 склянки;
  • сіль – 2 ст. ложки
З цієї кількості продуктів виходить 5 банок готового перцю по-одеськи по 1 л.

важливо!

  • Помідори повинні бути соковитими та стиглими, без плям та інших ушкоджень на шкірці.

Популярні новини зараз

Польща зібралася перекрити кордон із Україною

Володимир Зеленський відреагував на заяви російського диктатора: "Путін бреше, ми не вперше..."

Грошей потребувати не будете: знаки Зодіаку, яких Зелена Змі в 2025 році обдарує багатством

Гідна страва для новорічного столу: рецепт салату "Сніжок" з куркою та кукурудзою, щоб хоч десь був сніг

Показати ще

Насамперед потрібно підготувати овочі – їх потрібно ретельно перебрати, а потім вимити. Перець болгарський миємо, сушимо, розрізаємо вздовж на 4 частини та видаляємо насіння.

Помідори вимити, розрізати на 3-4 частини. Вирізати зелену серцевину. Далі помідори пропускаємо через м'ясорубку (відміряти 1,5 л соку).

У каструлю вилити сік, додати сіль, цукор, оцет і олію. Перемішати. Поставити каструлю на вогонь. Помішуючи, довести до кипіння.

Викласти в каструлю з томатним соком підготовлений перець, періодично перемішувати, варити 10 хвилин.

Банки для заготівель потрібно простерилізувати будь-яким доступним способом, кришки потрібно ошпарити окропом.
Закуску розкладіть по банкам до верху і закатайте.

Банки потрібно перевернути вгору дном і укутати ковдрою до повного остигання.

Перець по-одеськи закручений у банках може тривалий час зберігатися у прохолодному місці, наприклад, у льоху. Після відкриття – у холодильнику.

А ось томатним соком із банок зазвичай запивають їжу.

Читайте також:

Допоможе звичайна кропива: як виростити болгарський перець великим та солодким

Не повторюйте цієї помилки: ось чому перець виростає гірким і не соковитим

Ось так ваш перець стане соковитим, великим і солодким: посадіть ці рослини поруч