Патисони вибирайте молоді з ніжною шкіркою і недорозвиненим насінням, помідор - з солодкуватим ноткою. Сир візьміть хорошу якість, щоб він легко плавився. Сметану використовуйте будь-яку жирність. Зелень підійде будь-яка - кріп, петрушка, селера, кінза або інша за смаком.
Овочі та зелень вимийте та обсушіть.
Увімкніть духовку для розігріву до 180 градусів.
Перемішайте вилкою до однорідності.
Зелень дрібно наріжте. Додайте до сметанної маси та перемішайте.
Посоліть і поперчіть, перемішайте.
Підберіть потрібну форму для запікання (у мене – 24х16 см). Змастіть форму олією. Викладіть нарізані патисони.
Помідор наріжте півкола або невеликими часточками. Викладіть на шар патисонів,
трохи посоліть і поперчіть.
Зеленський вперше розкрив деталі операції "Павутина": яку роль у ній відігравали російські водії
Фрукти та ягоди вашого Зодіаку: що з'їсти цього літа, щоб бути невразливим
Молода з кропом - минуле століття: простий рецепт ніжної картоплі зі сметаною, ви захочете їсти це все літо
Українців зобов'яжуть повернути гроші за субсидії на комуналку: хто залишиться без копійки вже скоро
Додайте до овочів сметанну заливку, рівномірно розподіляючи.
Форму відправте в розігріту духовку, запікайте патисони 30-35 хвилин за температури 180 градусів.
Через час (коли овочі стануть м'якими) дістаньте форму з духовки.
Поверніть форму в духовку, запікайте блюдо ще 8-10 хвилин до розплавлення сиру.
Запіканка з патисонів та томатів у сметанно-яєчній заливці готова.
Читайте також:
Один лише запах зводить з розуму: рецепт кабачків, запечених у вершковому соусі з грибами