Продукти (на 3 порції) Патісони - 350 г Помідор - 200 г Яйце (невелике) – 1 шт. Сметана (жирністю 20%) - 100 г Сир твердий - 80 г Олія - ​​10 мл Зелень свіжа (кріп, петрушка) - 15 г Сіль за смаком Перець чорний мелений - за смаком

Патисони вибирайте молоді з ніжною шкіркою і недорозвиненим насінням, помідор - з солодкуватим ноткою. Сир візьміть хорошу якість, щоб він легко плавився. Сметану використовуйте будь-яку жирність. Зелень підійде будь-яка - кріп, петрушка, селера, кінза або інша за смаком.
Овочі та зелень вимийте та обсушіть.
Увімкніть духовку для розігріву до 180 градусів.

Сметану відправте у глибоку миску. Убийте яйце.

Перемішайте вилкою до однорідності.

Зелень дрібно наріжте. Додайте до сметанної маси та перемішайте.

Посоліть і поперчіть, перемішайте.

Патіссон наріжте невеликими шматочками довільної форми.

Підберіть потрібну форму для запікання (у мене – 24х16 см). Змастіть форму олією. Викладіть нарізані патисони.

Помідор наріжте півкола або невеликими часточками. Викладіть на шар патисонів,
трохи посоліть і поперчіть.

Популярні новини зараз

Народилася красивою, але... Раміна Есхакзай розповіла, чи робила щось зі своїм обличчям

Це мають зробити всі клієнти ПриватБанку до 1 грудня 2024 року: що потрібно встигнути

Якщо ви досить розумні, то ви зробите це: навіщо садівники обв'язують дерева колготками

Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."

Показати ще

Додайте до овочів сметанну заливку, рівномірно розподіляючи.
Форму відправте в розігріту духовку, запікайте патисони 30-35 хвилин за температури 180 градусів.

Через час (коли овочі стануть м'якими) дістаньте форму з духовки.

Посипте овочі тертим сиром.

Поверніть форму в духовку, запікайте блюдо ще 8-10 хвилин до розплавлення сиру.

Запіканка з патисонів та томатів у сметанно-яєчній заливці готова.

Читайте також:

Усього 10 хвилин на сковороді, а задоволення - на весь вечір: рецепт кабачкової піци з сиром та помідорами

Зазвичай просять другу порцію: рецепт м'яса, запеченого з кабачками та молодою картоплею під сметаною та сиром

Один лише запах зводить з розуму: рецепт кабачків, запечених у вершковому соусі з грибами