Продукти (на 4 порції) Картопля - 400 г (4 шт.) Куряче філе - 300 г (1 шт.) Помідор – 160 г (1 шт.) Сир твердий – 100 г Цибуля ріпчаста - 80 г (1 невеликий) Яйця – 2 шт. Сметана жирністю 20% - 120 г Паприка мелена - 1 ч. ложка Куркума мелена - 0,25 ч. ложки Трави італійські сушені - 1 ч. ложка Сіль за смаком Перець чорний мелений - за смаком Олія соняшникова (для змащування форми) – 15 мл (1 ст. ложка)

Очищену картоплю наріжте тонкими кружальцями.

Підготуйте форму для запікання (моя – розміром 19х22 см та висотою 5 см). Дно та бортики форми змастіть олією.
У підготовлену форму рівномірно викладіть картопляні скибочки, формуючи перший шар запіканки.

Посипте картопля сіллю (0,25 ч. ложки), чорним меленим перцем (щіпка) та меленою паприкою (0,5 ч. ложки).

Куряче філе промийте та наріжте маленькими кубиками.

Викладіть нарізане куряче м'ясо на картопля, формуючи другий шар запіканки.

У миску розбийте яйця та викладіть сметану. Всипте мелену паприку (0,5 ч. ложки), куркуму, суміш італійських трав і по щіпці солі та чорного меленого перцю.

Популярні новини зараз

Снігу по пояс і мінус 15: "Льодовиковий період" увірвався в Україну - погода на вихідні влаштує Апокаліпсис

Огірки будуть ніжними та смачними: як молоко допоможе отримати ідеальний урожай

Син Віктора Павліка заробляє гроші в 3 роки: Катя Репяхова розповіла, що робить

Вся правда їм приходить уві сні: 5 знаків Зодіаку, які бачать пророчі сни

Показати ще

Віночком збовтайте всі інгредієнти до однорідного стану.

Твердий сир натріть на дрібній тертці.

Половину натертого сиру відправте в яєчно-сметанную суміш.

Перемішайте.

Сметанно-сирною сумішшю, що вийшла, залийте картоплю і куряче м'ясо.

Цибулю очистіть і наріжте тонкими кільцями.

Викладіть цибулю на шар курячого м'яса.

Помідор промийте, виріжте місце прикріплення плодоніжки. Наріжте помідор тонкими кружальцями.

Викладіть скибочки помідора поверх цибулі.

Поставте форму в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.

Потім поверхню запіканки присипте тертим сиром, що залишився.

Поверніть запіканку назад у духовку і запікайте ще 20 хвилин до готовності (орієнтуйтеся на особливості своєї духовки).

Читайте також:

Його називають "м'ясо-хліб": старовинний єврейський рецепт, який обов'язково потрібно спробувати

У цю страву закохуються назавжди: рецепт запіканки з молодих кабачків із беконом та сиром

Смакування та насолода: рецепт ситної картопляно-грибної запіканки з вершками

Ніжність та насолода: рецепт салату "Краб під шубою" з рисом, сиром та сухариками