Смачна, корисна та в міру калорійна запіканка з кабачків із бринзою сподобається всім прихильникам правильного харчування. Беріть на замітку рецепт!

Щоб приготувати ситну запіканку з кабачків з бринзою, потрібні такі продукти:

  • кабачок (середній) - 400 г (1 шт.);
  • бринза - 100 г;
  • сметана - 2 ст. ложки;
  • борошно – 120 грам;
  • яйця – 2 штуки;
  • чеснок - 1 зубчик;
  • зелень свіжа (кріп) - кілька гілочок;
  • Олія вершкове - 30 г
  • Паприка мелена - 1 ч. ложка
  • Трави сушені італійські - 0,25 ч. ложки
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений - 2-3 щіпки

Бринзу натираємо на великій тертці або кришимо руками.

Часник очищаємо та пропускаємо через прес.
Зелень подрібнюємо.

Кабачок натираємо на великій тертці, злегка солимо. Додаємо свіжу зелень, прянощі та спеції: перець, паприку та трави. Перемішуємо.

Туди ж – яйця. Перемішуємо до однорідності.

Популярні новини зараз

Лимон для схуднення не вранці, а перед сном: як правильно вживати, щоб кілограми танули

Володимир Зеленський відреагував на заяви російського диктатора: "Путін бреше, ми не вперше..."

У Софії Ротару з'явилися термінові справи в Москві: планує отримати щонайменше 500 тис. доларів

Ну хоча б тут ціни радують: у супермаркетах подешевшав цукор, але борошно взяло курс на здорожчання

Показати ще
Потім відправляємо в миску бринзу.

Додаємо сметану та часник.

Всипаємо борошно. Перемішуємо до однорідності.

Змащуємо форму вершковим маслом.

Викладаємо у форму кабачкову масу.
Відправляємо в розігріту до 160 градусів духовку на 20 хвилин.

Соковита запіканка з кабачків із бринзою готова. Змащуємо гарячу запіканку шматочком вершкового масла|мастила| для глянсової скоринки і ніжного аромату.

Запіканку трохи остуджуємо, нарізаємо шматочками та подаємо до столу.

Читайте також:

Його називають "м'ясо-хліб": старовинний єврейський рецепт, який обов'язково потрібно спробувати

У цю страву закохуються назавжди: рецепт запіканки з молодих кабачків із беконом та сиром

Смакування та насолода: рецепт ситної картопляно-грибної запіканки з вершками

Ніжність та насолода: рецепт салату "Краб під шубою" з рисом, сиром та сухариками