Зі зазначеної кількості продуктів виходить 3 літрові банки маринованих кабачків.
Листя хрону добре вимиваємо, крупно нарізаємо і укладаємо на дно простерилізованих банок, рівномірно розподіляючи.
Кріп промиваємо, обтрушуємо, крупно нарізаємо і також укладаємо на дно банок.
Дуже добре вимиваємо кабачки. Після цього нарізаємо їх кружальцями товщиною 7-10 мм або півкругами.
Якщо кабачки не молоденькі, обов'язково очищаємо їх від шкірки.
У банки досить щільно вкладаємо кабачки.
Готуємо маринад. Для цього в каструлю з водою (1,5 л) всипаємо сіль, додаємо цукор, вливаємо оцет, додаємо гірчицю, додаємо томатну пасту.
Мобілізація депутатів та чиновників: у Раді "ошпарили" раптовою заявою
2026 рік для водіїв: що зміниться і чому доведеться платити більше
З 1 жовтня картки під мікроскопом: як українцям легально обійти нові фінансові обмеження в банках
"М'ясорубка" у ПФУ: мільйонам українців скасують пенсії та субсидії, а трудовий стаж обнулять
Каструлю відправляємо на вогонь, доводимо вміст до закипання. Цукор та сіль повинні повністю розчинитися.
Закипілий маринад розливаємо у банки з овочами.
На дно великої каструлі або тазика кладемо рушник. Встановлюємо всі баночки з кабачками у каструлю, накриваємо кришками. Вливаємо воду в каструлю так, щоб вона покривала банки по плічка. Стерилізуємо їх через 10 хвилин після закипання. Обов'язково зменшуємо вогонь, коли вода закипить.
Після стерилізації банки акуратно виймаємо з каструлі та закочуємо.
Для більшої надійності перевертаємо банки догори дном.
Укутуємо зверху ковдрою і залишаємо до остигання.
Читайте також:
Він виходить неймовірно смачним і запашним: рецепт домашнього кабачкового хліба
Такого навіть у ресторані не подадуть: рецепт ситної запіканки з кабачків із бринзою
Таке захочеться їсти майже кожен день: рецепт кабачкових рулетиків зі смаженими грибами