Зі зазначеної кількості продуктів виходить 3 літрові банки маринованих кабачків.
Листя хрону добре вимиваємо, крупно нарізаємо і укладаємо на дно простерилізованих банок, рівномірно розподіляючи.
Кріп промиваємо, обтрушуємо, крупно нарізаємо і також укладаємо на дно банок.
Дуже добре вимиваємо кабачки. Після цього нарізаємо їх кружальцями товщиною 7-10 мм або півкругами.
Якщо кабачки не молоденькі, обов'язково очищаємо їх від шкірки.
У банки досить щільно вкладаємо кабачки.
Готуємо маринад. Для цього в каструлю з водою (1,5 л) всипаємо сіль, додаємо цукор, вливаємо оцет, додаємо гірчицю, додаємо томатну пасту.
У Софії Ротару з'явилися термінові справи в Москві: планує отримати щонайменше 500 тис. доларів
У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки
Вся правда їм приходить уві сні: 5 знаків Зодіаку, які бачать пророчі сни
Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."
Каструлю відправляємо на вогонь, доводимо вміст до закипання. Цукор та сіль повинні повністю розчинитися.
Закипілий маринад розливаємо у банки з овочами.
На дно великої каструлі або тазика кладемо рушник. Встановлюємо всі баночки з кабачками у каструлю, накриваємо кришками. Вливаємо воду в каструлю так, щоб вона покривала банки по плічка. Стерилізуємо їх через 10 хвилин після закипання. Обов'язково зменшуємо вогонь, коли вода закипить.
Після стерилізації банки акуратно виймаємо з каструлі та закочуємо.
Для більшої надійності перевертаємо банки догори дном.
Укутуємо зверху ковдрою і залишаємо до остигання.
Читайте також:
Він виходить неймовірно смачним і запашним: рецепт домашнього кабачкового хліба
Такого навіть у ресторані не подадуть: рецепт ситної запіканки з кабачків із бринзою
Таке захочеться їсти майже кожен день: рецепт кабачкових рулетиків зі смаженими грибами