Зі зазначеної кількості продуктів виходить 3 літрові банки маринованих кабачків.
Листя хрону добре вимиваємо, крупно нарізаємо і укладаємо на дно простерилізованих банок, рівномірно розподіляючи.
Кріп промиваємо, обтрушуємо, крупно нарізаємо і також укладаємо на дно банок.
Дуже добре вимиваємо кабачки. Після цього нарізаємо їх кружальцями товщиною 7-10 мм або півкругами.
Якщо кабачки не молоденькі, обов'язково очищаємо їх від шкірки.
У банки досить щільно вкладаємо кабачки.
Готуємо маринад. Для цього в каструлю з водою (1,5 л) всипаємо сіль, додаємо цукор, вливаємо оцет, додаємо гірчицю, додаємо томатну пасту.
Не пізно посадити: 9 культур, які точно встигнуть дати врожай, якщо посадити їх у червні
Кордон за розкладом: як нові правила змінять виїзд з України з червня 2025 року
Спека на городі: як врятувати рослини від перегріву коріння
Мобілізація чоловіків 60+: хто з українців може піти служити вже скоро
Каструлю відправляємо на вогонь, доводимо вміст до закипання. Цукор та сіль повинні повністю розчинитися.
Закипілий маринад розливаємо у банки з овочами.
На дно великої каструлі або тазика кладемо рушник. Встановлюємо всі баночки з кабачками у каструлю, накриваємо кришками. Вливаємо воду в каструлю так, щоб вона покривала банки по плічка. Стерилізуємо їх через 10 хвилин після закипання. Обов'язково зменшуємо вогонь, коли вода закипить.
Після стерилізації банки акуратно виймаємо з каструлі та закочуємо.
Для більшої надійності перевертаємо банки догори дном.
Укутуємо зверху ковдрою і залишаємо до остигання.
Читайте також:
Він виходить неймовірно смачним і запашним: рецепт домашнього кабачкового хліба
Такого навіть у ресторані не подадуть: рецепт ситної запіканки з кабачків із бринзою
Таке захочеться їсти майже кожен день: рецепт кабачкових рулетиків зі смаженими грибами