Продукти Кабачки – 1,5-1,6 кг Перець чорний горошком – 6-9 шт. (по 2-3 шт. на банку) Кріп свіжий – 30 г Листя хрону – 40 г Лист лавровий - 6 шт. (По 2 шт. на банку) * Для маринаду: Томатна паста – 100 г Оцет 9% - 100 мл Сіль – 40 г Цукор – 100 г Гірчиця (суха) – 20 г Вода – 1,5 л

Зі зазначеної кількості продуктів виходить 3 літрові банки маринованих кабачків.

Листя хрону добре вимиваємо, крупно нарізаємо і укладаємо на дно простерилізованих банок, рівномірно розподіляючи.

Кріп промиваємо, обтрушуємо, крупно нарізаємо і також укладаємо на дно банок.

Кладемо в кожну банку лавровий лист та горошинки чорного перцю.

Дуже добре вимиваємо кабачки. Після цього нарізаємо їх кружальцями товщиною 7-10 мм або півкругами.
Якщо кабачки не молоденькі, обов'язково очищаємо їх від шкірки.

У банки досить щільно вкладаємо кабачки.

Готуємо маринад. Для цього в каструлю з водою (1,5 л) всипаємо сіль, додаємо цукор, вливаємо оцет, додаємо гірчицю, додаємо томатну пасту.

Популярні новини зараз

Ви навіть не уявляли, як це смачно: рецепт гречки з фаршем у томатному соусі

Українці сумують: під час бойового завдання не стало українського пілота, підполковника авіації

Секрет досвідчених городників: які овочі потрібно полити кропив'яним настоєм і що це дасть

Показати ще

Каструлю відправляємо на вогонь, доводимо вміст до закипання. Цукор та сіль повинні повністю розчинитися.

Закипілий маринад розливаємо у банки з овочами.

На дно великої каструлі або тазика кладемо рушник. Встановлюємо всі баночки з кабачками у каструлю, накриваємо кришками. Вливаємо воду в каструлю так, щоб вона покривала банки по плічка. Стерилізуємо їх через 10 хвилин після закипання. Обов'язково зменшуємо вогонь, коли вода закипить.

Після стерилізації банки акуратно виймаємо з каструлі та закочуємо.

Для більшої надійності перевертаємо банки догори дном.

Укутуємо зверху ковдрою і залишаємо до остигання.

Читайте також:

Він виходить неймовірно смачним і запашним: рецепт домашнього кабачкового хліба

Такого навіть у ресторані не подадуть: рецепт ситної запіканки з кабачків із бринзою

Таке захочеться їсти майже кожен день: рецепт кабачкових рулетиків зі смаженими грибами

Рецепт рулетів із крабових паличок із лісовими грибами: тільки від одного запаху вже захочеться добавки