- рис 1 склянка;
- помідори 2 кг;
- морква 750 грам;
- цибуля 500 гр.;
- болгарський перець 500 гр.;
- олія 200 гр.;
- сіль 50 г;
- цукор 100 г;
- оцет 40мл.
Для початку потрібно підготувати овочі: миємо помідори та перець. Морквину з цибулею очищаємо від шкірки і після цього промиваємо під проточною холодною водою.
Тепер солодкий болгарський перець. Перець треба розрізати на 2 частини, видалити серцевину з насінням та порізати кубиками
Моркву чистимо і її потрібно натерти на великій тертці.
Помідори та цибулю подрібнюємо у блендері.
важливо!
- Помідори можна також дрібно порізати, проте якщо вони з товстою шкіркою, то їх краще все-таки подрібнювати, тому що при гасінні шкірка відокремлюється від помідор і потім при поїданні цією шкіркою тільки "плюватися".
Рис потрібно кілька разів промити під проточною водою.
Пенсіонерів таки почули? Обіцяють гідні пенсії та нові надбавки
Шість автомобілів, яким не страшні українські дороги та неякісний бензин
Чому попелиця завжди повертається: секрет, який приховують городники
Любителі риболовлі та полювання про таку мріють: як виглядав плаваючий ЗАЗ, який називали "Іхтіандр"
Далі все перемішуємо у великій каструлі, доведемо до кипіння та варимо 1 годину.
Додати оцет.
У чисті стерилізовані баночки, бажано 0,7 г, перекладаємо гарячий салат з овочів з рисом і закочуємо бляшаними кришками, звичайним способом.
Перевертаємо банки із салатом із рису кришкою донизу й укутуємо їх у ковдру. Залишаємо до повного їх остигання.
Читайте також:
Навіть якщо дуже хочеться, краще не ризикувати: кому не можна їсти диню
Тривожний дзвіночок: українців попередили про подорожчання рису. Скільки буде коштувати
