Цей рецепт баклажанів по-грузинськи дуже простий і не потребує особливих навичок у кулінарії. По суті, це просто обсмажені на сковороді баклажани, які після обсмажування просочуються особливим гострим соусом з олії та оцту. А часник та гострий перець у цьому рецепті чудово доповнюють смакову композицію.

Смажені баклажани по-грузинськи як закуска чудово підійдуть і для простого сімейного обіду, і для святкового столу. А до шашлику це просто незамінна річ.

Отже, для приготування гострих баклажанів по-грузинськи знадобиться:
  • баклажани – 2 шт.;
  • часник – 2-3 зубчики;
  • перець гострий – 1/4 шт.;
  • сіль за смаком;
  • олія рослинна рафінована - 25 г;
  • оцет 9% – 25 мл;
  • олія соняшникова рафінована для смаження;
  • петрушка (зелень) - 0,5 пучка.

Починаємо приготування смажених баклажанів по-грузинськи з того, що миємо баклажани і нарізаємо їх кружальцями завтовшки близько 1 см.

Потім поміщаємо нарізані баклажани в друшляк або миску і солимо. Ретельно перемішаємо баклажани із сіллю руками та залишаємо в такому вигляді на 30 хвилин. Через цей час баклажани пустять трохи соку і завдяки солі втратять гіркоту.

Потім баклажани потрібно обсушити серветкою і обсмажити на олії до рум'яності з двох сторін. Викласти баклажани на серветку для видалення зайвого жиру.

Часник очистити і нарізати дрібною соломкою, додати|добавляти| подрібнений гострий перець. Додати до часнику та перцю рослинну олію, трохи солі та оцет. Ретельно перемішати, розтираючи ложкою.

Популярні новини зараз

Глава ГУР Кирило Буданов розповів про "Орешник" путіна, все не так просто: "Вони зовсім втратили розум"

Мобілізація посилена: велике місто України "огорнуть" ТЦК та гори повісток

Володимир Зеленський відреагував на заяви російського диктатора: "Путін бреше, ми не вперше..."

У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки

Показати ще

Обсмажені баклажани викладаємо шарами, пересипаючи кожний подрібненою петрушкою та поливаючи часниково-перцевою сумішшю.

Накриваємо посуд із найсмачнішими гострими баклажанами по-грузинськи кришкою і ставимо в холодильник як мінімум на 2 години.

Читайте також:

Готуйтеся вимагати добавки: рецепт рагу з баклажанів з квасолею та аджикою

Тепер ви їх робитимете тільки так: рецепт аргентинських маринованих баклажанів

Ніжніше ви не куштували: рецепт фаршированих баклажанів з сиром та сиром

Спробувавши один раз, ви готуватимете це постійно: рецепт салату з баклажанів з грибами на зиму