Оригінальна випічка - ніжні, соковиті мафіни з кабачків з беконом та фетою. Приготувати їх дуже легко та швидко. Такі гарні овочеві кексики з апетитною начинкою - чудова закуска на всі випадки життя.

Отже, щоб приготувати кекси з кабачків з беконом та фетою, знадобляться такі продукти:

  • олія - ​​1 ст. ложка;
  • бекон – 4 пластинки;
  • невеликий кабачок – 1 штука;
  • борошно - 2 склянки;
  • розпушувач тіста – 1 ч. л.;
  • молоко – 1 склянка;
  • яйце – 1 штука;
  • вершкове масло - 80 г;
  • сіль за смаком;
  • фета – 100 г;
  • зелень - ¹⁄₂ пучка.

У сковороді розігрійте масло на вогні вище за середній. Порубайте бекон і обсмажуйте приблизно 5 хвилин. Викладіть на паперові рушники.

Кабачки за потреби потрібно очистити від шкірки (якщо вона жорстка), а потім натерти кабачки на великій тертці, додати маленьку щіпку солі, перемішати, залишити на 5-10 хвилин. Кабачки руками добре віджати від рідини, її буде багато, всю рідину злити.

Всередині борошна зробіть поглиблення. Додайте туди молоко, розпушувач, розтоплену олію, яйце та сіль, перемішайте.

Важливо!

Популярні новини зараз

Хитрість наших бабусь: що зробити, щоби до сковорідки нічого не прилипало

Як у старих фільмах: готуємо справжні полтавські галушки з м'ясом та грибами. Рецепт

Показати ще
  • Якщо бекон дуже солоний, можна сіль не додавати або додати зовсім небагато на кінчику ложки.

Введіть у тісто кабачок, бекон, розкришену фету та рубану зелень.

Форми змастити олією, викласти тісто у форми. Поставити в розігріту до 200 градусів духовку. Випікати кекси закусочні потрібно приблизно 15-25 хвилин до золотистого кольору.

Читайте також:

Його називають "м'ясо-хліб": старовинний єврейський рецепт, який обов'язково потрібно спробувати

У цю страву закохуються назавжди: рецепт запіканки з молодих кабачків із беконом та сиром

Смакування та насолода: рецепт ситної картопляно-грибної запіканки з вершками

Ніжність та насолода: рецепт салату "Краб під шубою" з рисом, сиром та сухариками