Ця страва має унікальне поєднання ароматної картоплі, солоного бекону та ніжної цибулі, загорнутих в апетитні свинячі череви.
Докладніше про те, як приготувати картопляну ковбасу по-литовськи читайте в нашому матеріалі.
Для приготування картопляної ковбаси по-литовськи:
Картопля - 1 кг Сало - 250 г Бекон - 150 г Цибуля - 1 шт. Черева свині - 100-150 см Часник - 2-3 зубчика Сік лимона - 1 ч. л. Сіль - 0,5 ч. л. Перець чорний мелений - за смакомСпосіб приготування картопляної ковбаси по-литовськи:
Нарізаємо картоплю та цибулю, промиваючи їх у воді, а потім чистимо їх від шкірки для картопляної ковбаси по-литовськи.
Замочуємо свинячі черева у воді та промиваємо їх, при необхідності обрізаючи отвори.
Гороскоп на другу половину червня 2025 року: хто стартане, а хто згорить на повороті
Гороскоп на завтра, 16 червня: Марс вступає в гру - початок тижня струсить знаки Зодіаку
"Що за нісенітницю він несе?": Ігор Кондратюк різко висловився про спробу Віталія Козловського
Простий рецепт капустяних котлет із золотистою скоринкою та хрускотом: після цього і м'яса не потрібно
Встановлюємо спеціальну насадку на м'ясорубку та натягуємо черева на неї, зав'язуючи їхній кінець. Проколюємо голкою, щоб видалити повітряні бульбашки при набиванні фаршу для картопляної ковбаси по-литовськи.
Нарізаємо бекон, сало та цибулю на кубики для картопляної ковбаси по-литовськи.
Розігріваємо сковороду та викладаємо на неї нарізане сало, смажимо його до рум'яної крихти. В результаті сало розтопиться, утворюючи жир, тому не потрібно додавати олію. Додаємо нарізану цибулю та обсмажуємо її ще кілька хвилин. Потім додаємо нарізаний бекон і гасимо всі разом близько 3-4 хвилин. Вимикаємо вогонь.
Теремо очищену картоплю або пропускаємо її через м'ясорубку з дрібними отворами. Додаємо в картопляну масу лимонний сік, щоб запобігти його потемнінню. Залишаємо на 10 хвилин, а потім видаляємо рідину, що виділилася.
Змішуємо засмажку з картопляною масою для картопляної ковбаси по-литовськи. Солимо і перчимо на смак. Додаємо пропущені через прес зубчики часнику для картопляної ковбаси по-литовськи.
Набиваємо черева фаршем, не затягуючи занадто щільно, щоб уникнути їхнього лопання в процесі запікання. Врахуйте, що картопляна ковбаса по-литовськи збільшиться у розмірі приблизно вдвічі. Затягуємо кінець черева.
Змащуємо фольгу у формі олією або залишками жиру зі сковороди. Викладаємо в неї приготовлену ковбасу та відправляємо у духовку. Запікаємо при 180 градусах протягом 45-50 хвилин. Через 10 хвилин проколюємо ковбасу голкою в декількох місцях і змащуємо її жиром, що виділяється.
Охолоджуємо запечену картопляну ковбасу по-литовськи та викладаємо її на тарілку.
Порційно нарізані картопляні ковбаски по-литовськи готові. Подаємо їх зі свіжими овочами, сметаною чи майонезом.
Читайте також:
Вас благатимуть, щоб готували таке щодня: рецепт соковитих домашніх біляшів з м'ясом на кефірі
Спокуса від тітки Сари: рецепт незвичайної аджики по-єврейськи