Інгредієнти для «Китайські парові пельмені»:

тісто

  • Борошно пшеничне / Борошно - 1,5 скл.
  • Крохмаль - 1/2 стопки.
  • Борошно рисове - 1 ст. л.
  • Олія - ​​1 ст. л.
  • Вода (окріп) - 225 мл

Начинка

  • Фарш курячий - 700 г
  • Імбир (невеликий шматочок)
  • Цибуля червона - 1/2 шт
  • Часник – 2 зуб.
  • Соєвий соус (Yakitori) - 2 ст. л.
  • Цибуля зелена - 1 ст. л.

Просіяти в миску пшеничне і рисове борошно, всипати крохмаль, перемішати.

2/3 борошна відкласти в іншу миску, а в 1/3 влити окроп, змішаний з олією.

Перемішати. Маса вийде м'яка та клейка. Поступово всипаючи борошно, що залишилося, замісити тісто. Спочатку допомагайте собі ложкою, коли тісто трохи охолоне, вимішуйте рукою.

Популярні новини зараз

"Я себе дуже накрутив": Тарас Цимбалюк відверто розповів про проблеми з серцем перед стартом "Холостяка"

Софія Ротару знайшлася на Великдень та передала важливу заяву 20 квітня

Овочі, які поглинуть ваш урожай: як уникнути підступних "вбивць" грядок

Петрушка, як таємний союзник городника: з якими овочами вона "дружить" найкраще

Показати ще

Тісто виходить дуже пластичне та м'яке. Покладіть його в миску, накрийте рушником і залиште відпочивати на 20-30 хвилин.

У курячий фарш додайте дрібно нарізану червону цибулю, подрібнений часник та імбир, соєвий соус. Перемішайте. Якщо фарш з якоїсь причини рідкуватий, додайте трохи рисового борошна.

Припиліть стіл крохмалем. Тонко розкотіть тісто, виріжте кола. Не забувайте накривати кухлі тіста рушником, щоб не підсихали.

Загніть три краї коржика до центру.

Переверніть, покладіть кульку фаршу.

Скріпіть куточки.

Защипніть стики і відігніть нижні пелюстки вгору.

Можна стики не защипувати, тоді вийде так.

Можна загнути не три сторони, а п'ять.

Тоді вийде ось така квіточка.

Якщо коржик трохи витягнути і перетворити його на овал, а потім загнути складки так, як показано тут і нижче

Спочатку з одного боку, потім з іншого - має вийти рибка.

Хвіст розрізаємо фігурним ножем.

Підніміть краї тіста праворуч і ліворуч від фаршу, защипніть, основу хвоста злегка сплющіть, красиво загорніть хвіст. Рот не защипуйте, залиште маленький отвір. Пальцями зробіть маленькі защипи на тулубі рибки, імітуючи луску.
Якщо не збираєтеся варити пельмені відразу ж, накрийте рушником, щоб не підсихали.

Кожен пельмешек покладіть на тоненький кружечок моркви або на капустяний лист, щоб вони не прилипли до ситу пароварки. Можна змастити пароварку олією. Готуйте 10-15 хвилин на пару. Готові пельмені змастіть трохи маслом за допомогою пензлика.

Подавати із соєвим соусом.

Читайте також:

Справжня чоловіча страва, яку полюблять усі: рецепт запіканки з пельменів із сиром та цибулею

На тарілку міститься лише три штуки: рецепт великих пельменів по-єврейськи

Корисно, соковито та апетитно: рецепт пельменів з кабачками, які допомагають схуднути

Насолода вам забезпечена: рецепт незвичайних в'єтнамських пельменів з м'ясом та яйцем