Інгредієнти для «Китайські парові пельмені»:
тісто
- Борошно пшеничне / Борошно - 1,5 скл.
- Крохмаль - 1/2 стопки.
- Борошно рисове - 1 ст. л.
- Олія - 1 ст. л.
- Вода (окріп) - 225 мл
Начинка
- Фарш курячий - 700 г
- Імбир (невеликий шматочок)
- Цибуля червона - 1/2 шт
- Часник – 2 зуб.
- Соєвий соус (Yakitori) - 2 ст. л.
- Цибуля зелена - 1 ст. л.
Просіяти в миску пшеничне і рисове борошно, всипати крохмаль, перемішати.
Перемішати. Маса вийде м'яка та клейка. Поступово всипаючи борошно, що залишилося, замісити тісто. Спочатку допомагайте собі ложкою, коли тісто трохи охолоне, вимішуйте рукою.
Усі проблеми вирішаться до початку 2025 року: з якими знаками Зодіаку 2024 попрощається успіхом
Тіна Кароль не змогла обійтися без Світлани Лободи на концерті: "Хто така?.. Краще співатиму"
Якщо ви досить розумні, то ви зробите це: навіщо садівники обв'язують дерева колготками
У Софії Ротару з'явилися термінові справи в Москві: планує отримати щонайменше 500 тис. доларів
Тісто виходить дуже пластичне та м'яке. Покладіть його в миску, накрийте рушником і залиште відпочивати на 20-30 хвилин.
У курячий фарш додайте дрібно нарізану червону цибулю, подрібнений часник та імбир, соєвий соус. Перемішайте. Якщо фарш з якоїсь причини рідкуватий, додайте трохи рисового борошна.
Припиліть стіл крохмалем. Тонко розкотіть тісто, виріжте кола. Не забувайте накривати кухлі тіста рушником, щоб не підсихали.
Якщо коржик трохи витягнути і перетворити його на овал, а потім загнути складки так, як показано тут і нижче
Хвіст розрізаємо фігурним ножем.
Підніміть краї тіста праворуч і ліворуч від фаршу, защипніть, основу хвоста злегка сплющіть, красиво загорніть хвіст. Рот не защипуйте, залиште маленький отвір. Пальцями зробіть маленькі защипи на тулубі рибки, імітуючи луску.
Якщо не збираєтеся варити пельмені відразу ж, накрийте рушником, щоб не підсихали.
Кожен пельмешек покладіть на тоненький кружечок моркви або на капустяний лист, щоб вони не прилипли до ситу пароварки. Можна змастити пароварку олією. Готуйте 10-15 хвилин на пару. Готові пельмені змастіть трохи маслом за допомогою пензлика.
Читайте також:
Справжня чоловіча страва, яку полюблять усі: рецепт запіканки з пельменів із сиром та цибулею
На тарілку міститься лише три штуки: рецепт великих пельменів по-єврейськи
Корисно, соковито та апетитно: рецепт пельменів з кабачками, які допомагають схуднути
Насолода вам забезпечена: рецепт незвичайних в'єтнамських пельменів з м'ясом та яйцем