Яскравий та оригінальний зовнішній вигляд, приємний смак, бюджетність та простота виконання – все це бурякові "рафаелло" .

Отже, щоб приготувати оригінальну закуску з буряка з сиром та яйцем, знадобляться такі продукти:

  • буряк – 250 г (2 шт.);
  • сир твердий – 70 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • часник – 2-3 зубчики;
  • сметана 20% - 1 ст. ложка;
  • петрушка свіжа – 1-2 гілочки;
  • соль – 1/3 ч. ложки.

важливо!

  • Сметану за бажання можна замінити майонезом.
  • Для прискорення процесу приготування буряка можна відварити напередодні протягом 40-50 хвилин, потім дістати з відвару, остудити і очистити.
  • Яйця відваріть круто (10 хвилин), потім остудіть у холодній воді.
Відварений і очищений буряк натріть на дрібній тертці і викладіть у глибоку миску. Часник також натріть на дрібній тертці або подрібніть спеціальним пресом, відправте в миску. Додайте|добавляйте| сметану. Перемішайте буряк, часник і сметану в однорідну масу, злийте сік (якщо його виділилося дуже багато), посоліть.

В іншу миску натріть сир. Очистіть варені яйця, відокремте білки від жовтків. Жовтки натріть на дрібній тертці та додайте до сиру.

Яєчні білки також натріть на дрібній тертці, викладіть в окрему тарілку.

Сирно-яєчну масу злегка посоліть і зліпите з неї 5 невеликих кульок розміром з кульку для пінг-понгу.

Популярні новини зараз

Тепер буде легше: графіки відключення світла 23 листопада – Укренерго потішило українців

У Софії Ротару з'явилися термінові справи в Москві: планує отримати щонайменше 500 тис. доларів

Олексій "Позитив" Завгородній вперше зізнався, як освідчився Сахневич: обидвоє були в шлюбі

Вся правда їм приходить уві сні: 5 знаків Зодіаку, які бачать пророчі сни

Показати ще

На руці (використовуйте рукавички, оскільки буряк забарвлює поверхні) сформуйте з бурякової маси коржик і викладіть у центр сирно-жовткову начинку. Акуратно обліпіть буряковою масою кульку.

На тарілку викладіть зелень та сформовану закуску.

Прикрасити кульки можна білком, змішаним з петрушкою і сіллю. Така білкова суміш може бути і "подушкою" для бурякових кульок.

Після приготування бурякові рафаелло краще остудити в холодильнику 30-40 хвилин для поліпшення смакових характеристик.

Читайте також:

Від такої закуски важко відірватися: рецепт сирно-сирних биточків із крабовими паличками

Таку закуску доведеться готувати по кілька баночок: рецепт маринованих крабових паличок із соєвим соусом

Від такої закуски ще ніхто не відмовлявся: рецепт картопляних кошиків з малосольним оселедцем

Ця закуска буде розлітатися миттєво: рецепт ікри із солоних огірків та томатної пасти