Капуста в томатному соку – нескладний спосіб заготівлі капусти на зиму. Така капуста залишається хрумкою і не втрачає своїх смакових якостей. Взимку її можна використовувати для приготування салатів, додавати до борщу або як додаток до гарніру. Колір у заготовки виходить яскравий та соковитий.

  • капуста білокачанна – 1 кг;
  • томатний сік – 500 мл;
  • соль - 2 ст.л.

важливо!

  • замість томатного соку можна використовувати подрібнені свіжі помідори, тільки їх потрібно проварити на 15 хвилин довше, ніж томатний сік;
  • помідори краще купувати м'ясистих сортів;
  • капусту найкраще брати середніх сортів, молода білокачанна капуста для цієї заготівлі не підходить.

Білокочанну капусту необхідно нашаткувати не надто тонко.

У каструлю наливаємо томатний сік, додаємо сіль і дочекавшись моменту кипіння і, зменшивши вогонь до мінімуму, варити сік 20 хвилин.

У підготовлені стерелізовані баночки щільно розкладаємо всю капусту, добре утрамбовуючи її руками.

Кожну заповнену капустою баночку залити гарячим томатним соком по плічка банок.

Популярні новини зараз

Тепер буде легше: графіки відключення світла 23 листопада – Укренерго потішило українців

Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом

Ну хоча б тут ціни радують: у супермаркетах подешевшав цукор, але борошно взяло курс на здорожчання

Олексій "Позитив" Завгородній вперше зізнався, як освідчився Сахневич: обидвоє були в шлюбі

Показати ще

Заповнені баночки прикрити закочувальними кришками і поставити в каструлю (попередньо на дно слід покласти рушник). Потім в каструлю залити таку кількість води, щоб рівень майже доходив до плічок, поставити на плиту, включити середнє нагрівання, дочекатися моменту закипання рідини і стерилізувати 20 хвилин у киплячій воді.

Простерилізовані баночки з капустою потрібно дістати з окропу і закатати підготовленими кришками, перевернути вгору дном і залишити в такому положенні до охолодження, бажано залишити на ніч.

Після охолодження капусту в томатному соку потрібно відправити в комору на тривале зберігання. Найкраще знімати пробу не раніше, ніж за 2 тижні.

За дотриманням усіх інструкцій у приготуванні таку консервовану капусту можна зберігати до року.

Читайте також:

Корисно і дуже апетитно: рецепт цвітної капусти з грибами та вершковим соусом

Хитрість, про яку не всі знали: як без проблем зняти листя з капусти для голубців

Ви точно з'їсте відразу 5 штук: рецепт котлет з індички з капустою та сиром

Ложку притягує як магнітом: рецепт салату з пекінської капусти з крабовими паличками