Капуста в томатному соку – нескладний спосіб заготівлі капусти на зиму. Така капуста залишається хрумкою і не втрачає своїх смакових якостей. Взимку її можна використовувати для приготування салатів, додавати до борщу або як додаток до гарніру. Колір у заготовки виходить яскравий та соковитий.

  • капуста білокачанна – 1 кг;
  • томатний сік – 500 мл;
  • соль - 2 ст.л.

важливо!

  • замість томатного соку можна використовувати подрібнені свіжі помідори, тільки їх потрібно проварити на 15 хвилин довше, ніж томатний сік;
  • помідори краще купувати м'ясистих сортів;
  • капусту найкраще брати середніх сортів, молода білокачанна капуста для цієї заготівлі не підходить.

Білокочанну капусту необхідно нашаткувати не надто тонко.

У каструлю наливаємо томатний сік, додаємо сіль і дочекавшись моменту кипіння і, зменшивши вогонь до мінімуму, варити сік 20 хвилин.

У підготовлені стерелізовані баночки щільно розкладаємо всю капусту, добре утрамбовуючи її руками.

Кожну заповнену капустою баночку залити гарячим томатним соком по плічка банок.

Популярні новини зараз

Українців зобов'яжуть повернути гроші за субсидії на комуналку: хто залишиться без копійки вже скоро

СолоХа розкритикувала Тіну Кароль після Євробачення: "Хочеться правди й щоб без кумівства"

Дмитро Комаров розлучився з дружиною: чому телеведучий зник з і чим живе зараз

Карпатка з полуницею: рецепт легендарного торта, який підкорює вершини смаку

Показати ще

Заповнені баночки прикрити закочувальними кришками і поставити в каструлю (попередньо на дно слід покласти рушник). Потім в каструлю залити таку кількість води, щоб рівень майже доходив до плічок, поставити на плиту, включити середнє нагрівання, дочекатися моменту закипання рідини і стерилізувати 20 хвилин у киплячій воді.

Простерилізовані баночки з капустою потрібно дістати з окропу і закатати підготовленими кришками, перевернути вгору дном і залишити в такому положенні до охолодження, бажано залишити на ніч.

Після охолодження капусту в томатному соку потрібно відправити в комору на тривале зберігання. Найкраще знімати пробу не раніше, ніж за 2 тижні.

За дотриманням усіх інструкцій у приготуванні таку консервовану капусту можна зберігати до року.

Читайте також:

Корисно і дуже апетитно: рецепт цвітної капусти з грибами та вершковим соусом

Хитрість, про яку не всі знали: як без проблем зняти листя з капусти для голубців

Ви точно з'їсте відразу 5 штук: рецепт котлет з індички з капустою та сиром

Ложку притягує як магнітом: рецепт салату з пекінської капусти з крабовими паличками