Відкриті дріжджові пиріжки з м'ясом та солодким перцем готуються у вигляді "човника". Дуже зручна форма, зручно тримати у руці, не перериваючи прогулянку, можна ситно та смачно перекусити на ходу.
Приготуємо всі інгредієнти для тесту:
- молоко (тепле) – 300 мл;
- масло вершкове - 25 г;
- яйце – 1 шт.;
- борошно – 550 г;
- дріжджі сухі – 1 ч. ложка;
- цукор - 1 ч.л. ложка;
- соль - 1 ч. ложка.
Важливо:
- молоко злегка нагріваємо;
- вершкове масло розтоплюємо (можна в мікрохвильовій печі короткими імпульсами або на невеликому вогні).
У широкій мисці для замісу тіста з'єднуємо розтоплену олію та молоко. Перемішуємо. Додаємо яйце, сіль та цукор.
В окрему миску просіюємо муку|борошно| і всипаємо дріжджі. Перемішуємо.
Залишаємо на годину в теплі під покривом (харчова плівка чи кришка).
Якщо ви досить розумні, то ви зробите це: навіщо садівники обв'язують дерева колготками
Снігу по пояс і мінус 15: "Льодовиковий період" увірвався в Україну - погода на вихідні влаштує Апокаліпсис
Володимир Зеленський відреагував на заяви російського диктатора: "Путін бреше, ми не вперше..."
Огірки будуть ніжними та смачними: як молоко допоможе отримати ідеальний урожай
Тим часом готуємо начинку на пиріжки:
- фарш яловичий – 450 г;
- перець солодкий – 170 г (1 шт.);
- цибуля ріпчаста - 130 г (1-2 шт.);
- зелень свіжа – 0,5 пучка;
- орегано сушений - 1 ч. ложка;
- часник сушений – 1 ч. ложка;
- приправа для мяса - 1 ч. ложка;
- перець чорний мелений - щіпка;
- сіль щіпка.
Овочі та зелень для начинки ретельно промиваємо, обсушуємо та нарізаємо:
- цибулю очищаємо і дрібно нарізаємо;
- перець очищаємо від плодоніжки та насіння, нарізаємо невеликими кубиками;
- зелень дрібно рубаємо ножем.
Фарш, солодкий перець, зелень та цибулю з'єднуємо в окремій мисці. Додаємо сіль, мелений перець та прянощі. Перемішуємо.
Деко застилаємо пергаментом, змащуємо олією. Сформовані човники викладаємо на лист.
Кожен човен заповнюємо начинкою. Бортик змащуємо олією.
Включаємо духовку для розігріву до 200 градусів.
Помістивши човники під покрив, чекаємо закінчення розігріву духовки (15-20 хвилин).
Деко відправляємо в розігріту духовку, випікаємо пироги 30-35 хвилин при 200 градусах.
Читайте також: