Домашні хачапурі - смачна страва на сніданок, обід або вечерю, яку люблять і дорослі, і діти.
Щоб приготувати соковиті хачапурі із сулугуні, знадобиться такий набір продуктів:
- кефір 3,2% 200 мл;
- сода 0.3 ч. л.;
- сіль 0,5 чайної ложки;
- цукор 0,5 чайної ложки;
- олія рослинна 20 мл;
- яйця курячі 2 шт.;
- борошно 400 г;
- сир сулугуні 280 г;
- олія вершкове 20 г;
- перець чорний мелений за смаком;
- сіль за смаком.
важливо!
- Для приготування начинки обов'язково має бути свіже молочне сулугуні.
Ще в одній глибокій мисці змішуємо кефір кімнатної температури, соду, цукор, сіль та 1 яйце.
Додати борошно. Перемішати.
Додати олію. Почати місити тісто. Воно має досить швидко стати однорідним. Будьте готові до того, що борошно може знадобитися більше чи менше, ніж зазначено у рецепті. Орієнтуйтеся не так на кількість борошна, але в бажану консистенцію тесту.
У Софії Ротару з'явилися термінові справи в Москві: планує отримати щонайменше 500 тис. доларів
Грошей потребувати не будете: знаки Зодіаку, яких Зелена Змі в 2025 році обдарує багатством
У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки
Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."
Присипати стіл мукою|борошном|, викласти тісто і сформувати з нього ковбаску. Розрізати її на 4 рівні частини. З кожної сформувати кульку. Накрити, дати тесту перепочити 10 хвилин.
Поки тісто остаточно підходить, підготуйте начинку. Для цього потрібно натерти сир на великій тертці. До нього додати 1 яйце, сіль, перець та перемішати.
важливо!
- Для приготування начинки хачапурі можна використовувати не тільки сулугуні у чистому вигляді, але й у поєднанні з імеретинським сиром, а також з молодим сиром, який може іменуватись "адигейським" або "кавказьким".
З кожного шматка тіста сформувати невеликий коржик, покласти на нього сирну начинку.
Зібрати краї коржика до центру і ретельно защипати (начинка має опинитися в середині коржика). Перевернути корж защипаним швом вниз і досить тонко розкачати качалкою. Посередині зробити невеликий отвір: необхідно дати повітрю вийти, щоб хачапурі не роздувалося під час смаження.
Обсмажити на сухій сковороді із закритою кришкою на невеликому вогні з кожного боку кілька разів.
важливо!
- Якщо хочете, приготуйте хачапурі за цим рецептом не сковороді, а духовці, нагрітої до 230°С. За часом це займе близько 10 хвилин, проте краще орієнтуйтеся за кольором верхньої скоринки.
Після того, як хачапурі готові, їх необхідно змастити рясно з обох боків вершковим маслом. Коли хачапурі вберуть олію, їх можна сміливо подавати на стіл.