При приготуванні домашнього кисломолочного сиру існує безліч різних рецептів і методів, проте один із найпростіших і найдоступніших способів – це використання лимонного соку та молока.

Докладніше про приготування домашнього кисломолочного сиру з молока та лимона читайте у нашому матеріалі.

Для приготування домашнього кисломолочного сиру з молока та лимону нам знадобиться:

  • Лимони 2-3 штуки
  • Молоко 2 л
  • Сіль за смаком

Спосіб приготування домашнього кисломолочного сиру з молока та лимона:

Для домашнього кисломолочного сиру з молока та лимона вийміть із лимонів близько 80-90 мл соку, потім його процідіть.

Влийте молоко в каструлю і нагрійте на середньому вогні, майже довівши до кипіння. Потім зніміть із плити.

Популярні новини зараз

Снігу по пояс і мінус 15: "Льодовиковий період" увірвався в Україну - погода на вихідні влаштує Апокаліпсис

У Софії Ротару з'явилися термінові справи в Москві: планує отримати щонайменше 500 тис. доларів

Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом

Вся правда їм приходить уві сні: 5 знаків Зодіаку, які бачать пророчі сни

Показати ще

Для приготування домашнього кисломолочного сиру з молока та лимона рекомендується використовувати не ультрапастеризоване та знежирене молоко.

Додайте столову ложку лимонного соку, щоразу добре перемішуючи. Залишіть на 15-20 хвилин.

Підготуйте друшляк, обклавши його кількома шарами марлі. Процідіть вміст каструлі через друшляк. За бажанням можна трохи посолити та перемішати.

Зв'яжіть кінці марлі, щоб утворилася сирна куля в марлевій оболонці.

Над каструлею помістіть лопатку або інший предмет так, щоб краї виступали з двох сторін. Прив'яжіть пакунок із сиром до ручки, щоб він звисав униз, не торкаючись дна.

Це дозволить вашому сиру набути круглої форми. Якщо ви віддаєте перевагу плоскому вигляду, залиште пакунок у друшляку, покладіть на нього блюдце і зверху поставте півлітрову банку з водою.

Залиште домашній кисломолочний сир із молока та лимона так на 1,5-2 години або більше, щоб досягти потрібної текстури сиру. Чим менший час, проведений у цьому стані, тим домашній кисломолочний сир із молока та лимона буде більш сирим та вологим.

Після готовності домашнього кисломолочного сиру з молока та лимона звільніть його від марлі та зберігайте в холодильнику не більше 5-7 днів.

Читайте також:

Це справді неземна насолода: рецепт авокадо, фаршированого курячим філе

Таке розмітять і дорослі, і діти: рецепт чудового курячого філе в морквяному клярі

Це справжній ресторанний шедевр: рецепт кальмарів, фаршированих грибами, рисом та сиром у духовці