Мариновані груші чудово урізноманітнюють меню кожної сім'ї в зимово-весняний період. Їх можна подавати як закуску, а також як додатковий гарнір до м'яса, дичини або сиру.

Отже, щоб приготувати мариновані груші, знадобиться такий набір продуктів:

  • груші – 800 г;
  • цукор – 180 г;
  • сіль – 1 ст. ложка;
  • оцет столовий 9% - 70 мл;
  • гвоздика (бутони) – 2 шт.;
  • перець чорний горошком – 4 шт.;
  • перець запашний горошком – 4 шт.;
  • лавровий лист – 2 шт.

Для приготування груш, маринованих на зиму без стерилізації, необхідно купувати груші твердих соковитих сортів.

Інгредієнти вказані з розрахунку на 2 банки обсягом 0,5 л.

Для приготування маринаду в каструлю влити 700 мл води, додати сіль та цукор, перемішати. Довести до кипіння, влити оцет. Відразу зняти маринад із вогню.

Груші вимити та обсушити, розрізати на 4-5 частин, видаляючи серцевину з насінням. Хвостики можна видаляти.

У гарячий маринад опустити підготовлені груші, залишити на 3:00.

Популярні новини зараз

Якщо ви досить розумні, то ви зробите це: навіщо садівники обв'язують дерева колготками

Снігу по пояс і мінус 15: "Льодовиковий період" увірвався в Україну - погода на вихідні влаштує Апокаліпсис

Гідна страва для новорічного столу: рецепт салату "Сніжок" з куркою та кукурудзою, щоб хоч десь був сніг

Вся правда їм приходить уві сні: 5 знаків Зодіаку, які бачать пророчі сни

Показати ще

Через якийсь час переставити каструлю з грушами на вогонь, довести до кипіння і відразу зняти з вогню. Остудити груші протягом 1-1,5 години.

Тим часом підготувати тару. Банки та кришки потрібно вимити з харчовою содою, потім ретельно промити теплою водою та простерелізувати будь-яким зручним способом. Стерилізовані банки та кришки акуратно перемістити на чистий кухонний рушник шийкою вниз і дати обсохнути.

По чистим стерилізованим банкам рівномірно розподілити запашний та чорний перці, гвоздику та лавровий лист.

Груші, що остигли, перекласти в банки (за допомогою виделки).

Маринад довести до кипіння та одразу ж залити їм груші в банках.

Банки герметично закатати стерильними кришками.

Укрити заготовки (дном догори) теплим пледом або ковдрою, залишити на добу у спокої.

Дуже смачні мариновані груші готові на зиму. Зберігайте їх у темному прохолодному місці.

Читайте також:

Краще не ризикуйте: чи можна залишати на землі яблука та груші, що згнили.

Його називають "Осінній король": рецепт медового пирога з грушами та корицею

У жодному разі їх не ріжте: варення з цілісних груш, яких будуть всі в захваті

Круче американського пирога: як приготувати український грушевий тарт