Із зазначеної кількості продуктів виходить приблизно 1,5 л. найсмачнішого салату.
Для цього салату підійдуть помідори будь-яких сортів. Використовувати можна м'які, перестиглі, м'яті, головний момент, щоб не було гнили.
Отже, томати вимийте, видаліть місця кріплення плодоніжок. Наріжте помідори на 2-4 частини.
Далі їх треба подрібнити. Зробити це можна за допомогою м'ясорубки, кухонного комбайна чи блендера. Перелийте томат у каструлю, що підходить за розміром. Поставте на середній вогонь грітись.
А в цей час займіться рештою овочів. Болгарські перці розріжте навпіл і видаліть серцевину з насінням. Цибулю та моркву очистіть від шкірки. Всі овочі промийте.
Цибулю наріжте невеликими кубиками.
У Софії Ротару з'явилися термінові справи в Москві: планує отримати щонайменше 500 тис. доларів
Огірки будуть ніжними та смачними: як молоко допоможе отримати ідеальний урожай
Син Віктора Павліка заробляє гроші в 3 роки: Катя Репяхова розповіла, що робить
Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."
Морквину натріть на тертці з великими зубками.
Болгарський перець наріжте кубиками. Якщо взяти перці різних кольорів, то готовий салат виглядатиме в рази апетитніше і яскравіше.
Томатне пюре доведіть до кипіння.
У каструлю відправте цибулю та моркву. Перемішайте, після закипання зменшіть вогонь і варіть 10 хвилин|мінути|.
Додайте до каструлі болгарський перець. Потім всипте цукор і сіль, а також влийте олію без запаху. Все перемішайте, прикрийте кришкою каструлю і тушкуйте на помірному вогні близько 15 хвилин.
Рис промийте кілька разів до чистої води. Додайте рис у каструлю до всіх компонентів. Ретельно перемішайте та доведіть рисово-овочеву масу до кипіння. Полум'я зменште до мінімального, накрийте кришкою каструлю і тушкуйте все разом до готовності рису. На це потрібно від 25 до 40 хвилин (залежить від сорту рису).
Влийте в оцет салат і знову перемішайте.
Розкладіть киплячий салат по стерильним баночкам і закрийте стерильними кришками спеціальним ключем. Переверніть банки верх дном і укутайте ковдрою. Залишіть таким чином до повного остигання.
Заберіть баночки у будь-яке прохолодне місце для тривалого зберігання!
Читайте також:
Це неповторне блаженство: рецепт закуски із сала з соусом із авакадо та сиру
Швидко, смачно та економно: рецепт салату з крабових паличок та локшини швидкого приготування.
Взимку ви з'їдатимете по банку на день: рецепт гарбузового салату з солодким перцем і цибулею