Приготовлена на сковороді піца "Хвилинка" - просте і невигадливе в приготуванні страва, яка виручить вас, коли немає часу чи бажання стояти біля плити.
- борошно пшеничне - 8-10 ст.л.;
- сметана – 6-7 ст.л.;
- яйце куряче - 2 шт.;
- розпушувач – 1 ч. л.;
- помідори – 1-2 шт.;
- салямі – 50 г;
- сир – 200 г;
- кетчуп/ томатний соус – до смаку;
- олія рослинна – 1 ч.л.;
- сушені середземноморські трави – 2-3 тріски;
- базилік – за смаком;
- мелений чорний перець – до смаку;
- сіль за смаком.
Приготуйте тісто для піци. Відміряйте в миску 2 курячі яйця і перемішайте їх до отримання однорідної суміші.
Додайте в яєчну суміш сіль, 1-2 щіпки сушених трав, трохи меленого чорного перцю та сметану. Ще раз добре перемішайте.
Просійте борошно з розпушувачем та додайте до рідких компонентів. Додайте|добавляйте| муку|борошно| поступово, порціями по 1-2 ст.л., до отримання густого тіста.
Готове тісто має нагадувати густу сметану. Таке тісто не стікає з ложки, а неквапливо спадає з неї. З отриманого тіста можна приготувати 2 тонкі піци діаметром 26-28 см або одну, але на більш пишному коржі.
На сильному вогні розігрійте сковороду і змастіть її тонким шаром олії. Додайте|добавляйте| тісто і розрівняйте його, рухаючись від центру сковороди до країв. Таким чином, ми формуємо імпровізований корж для піци з більш товстим шаром тіста по краях і більш тонким - у центрі.
Тіна Кароль не змогла обійтися без Світлани Лободи на концерті: "Хто така?.. Краще співатиму"
Огірки будуть ніжними та смачними: як молоко допоможе отримати ідеальний урожай
Грошей потребувати не будете: знаки Зодіаку, яких Зелена Змі в 2025 році обдарує багатством
Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."
Пензликом нанесіть на тісто шар кетчупу або томатного соусу. Додайте начинку на свій смак.
Присипте начинку товстим шаром натертого сиру, додайте ще 1-2 щіпки сушених трав, трохи солі та меленого чорного перцю.
Прикрийте сковороду кришкою і готуйте піцу на невеликому вогні 15-25 хвилин, поки|доки| сир не розправиться, а корж злегка не підрум'яниться по краях.
Вимкніть вогонь, перекладіть піцу на тарілку, прикрасьте щіпкою базиліка або іншої свіжої зелені та подавайте до столу.
Читайте також:
Навіть піцу не доведеться замовляти: рецепт сирно-хлібної запіканки з сиром та помідорами
Смачніше ви ще не куштували: рецепт гарбузової піци з помідорами, сиром та паприкою
Ви більше не замовлятимете її: рецепт домашньої картопляної піци з помідорами та ковбасою
Таке не зроблять у жодній піцерії: рецепт розкішної домашньої піци "Для закоханих"