Приготовлена ​​на сковороді піца "Хвилинка" - просте і невигадливе в приготуванні страва, яка виручить вас, коли немає часу чи бажання стояти біля плити.

  • борошно пшеничне - 8-10 ст.л.;
  • сметана – 6-7 ст.л.;
  • яйце куряче - 2 шт.;
  • розпушувач – 1 ч. л.;
  • помідори – 1-2 шт.;
  • салямі – 50 г;
  • сир – 200 г;
  • кетчуп/ томатний соус – до смаку;
  • олія рослинна – 1 ч.л.;
  • сушені середземноморські трави – 2-3 тріски;
  • базилік – за смаком;
  • мелений чорний перець – до смаку;
  • сіль за смаком.

Приготуйте тісто для піци. Відміряйте в миску 2 курячі яйця і перемішайте їх до отримання однорідної суміші.

Додайте в яєчну суміш сіль, 1-2 щіпки сушених трав, трохи меленого чорного перцю та сметану. Ще раз добре перемішайте.

Просійте борошно з розпушувачем та додайте до рідких компонентів. Додайте|добавляйте| муку|борошно| поступово, порціями по 1-2 ст.л., до отримання густого тіста.

Готове тісто має нагадувати густу сметану. Таке тісто не стікає з ложки, а неквапливо спадає з неї. З отриманого тіста можна приготувати 2 тонкі піци діаметром 26-28 см або одну, але на більш пишному коржі.

На сильному вогні розігрійте сковороду і змастіть її тонким шаром олії. Додайте|добавляйте| тісто і розрівняйте його, рухаючись від центру сковороди до країв. Таким чином, ми формуємо імпровізований корж для піци з більш товстим шаром тіста по краях і більш тонким - у центрі.

Популярні новини зараз

Тіна Кароль не змогла обійтися без Світлани Лободи на концерті: "Хто така?.. Краще співатиму"

Огірки будуть ніжними та смачними: як молоко допоможе отримати ідеальний урожай

Грошей потребувати не будете: знаки Зодіаку, яких Зелена Змі в 2025 році обдарує багатством

Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."

Показати ще

Пензликом нанесіть на тісто шар кетчупу або томатного соусу. Додайте начинку на свій смак.

Присипте начинку товстим шаром натертого сиру, додайте ще 1-2 щіпки сушених трав, трохи солі та меленого чорного перцю.

Прикрийте сковороду кришкою і готуйте піцу на невеликому вогні 15-25 хвилин, поки|доки| сир не розправиться, а корж злегка не підрум'яниться по краях.

Вимкніть вогонь, перекладіть піцу на тарілку, прикрасьте щіпкою базиліка або іншої свіжої зелені та подавайте до столу.

Читайте також:

Навіть піцу не доведеться замовляти: рецепт сирно-хлібної запіканки з сиром та помідорами

Смачніше ви ще не куштували: рецепт гарбузової піци з помідорами, сиром та паприкою

Ви більше не замовлятимете її: рецепт домашньої картопляної піци з помідорами та ковбасою

Таке не зроблять у жодній піцерії: рецепт розкішної домашньої піци "Для закоханих"