Поки ще дозволяє погода, обов’язково спробуйте помідори на грилі.

Помідори на грилі - це неймовірно ароматна, апетитна і дуже легка в приготуванні закуска до шашлику або стати самостійною закускою. У таких помідорах привертає копчений аромат димку і апетитні сліди від решітки. Все неймовірно просто і дивно смачно.

Щоб страва вийшла ще ароматнішою, їх можна запекти разом із сальсою.

Інгредієнти:

  • крупні помідори;
  • солодка червона цибуля;
  • часник;
  • гострий перець чилі;
  • свіжа зелень петрушки та кінзи;
  • сік лимона або лайма;
  • сіль;
  • оливкова олія.

Важливо!

  • Помідори для запікання на мангалі бажано вибирати не занадто великі (вагою до 100 г), середньої ступені зрілості (тобто не зелені, але і не перезрілі).
  • Як правило, перевагу надають сортам з м’ясистою, а не з соковитою м’якоттю.
  • Шкірка у томатів повинна бути щільною, що не має пошкоджень.

Всі інгредієнти, крім помідорів, дрібно нарізаємо кубиками і змішуємо разом.

Популярні новини зараз

Платне бронювання від мобілізації: скільки доведеться заплатити, щоб не боятися ТЦК – нові деталі

Оля Полякова відмовилась розлучатись з чоловіком і розповіла чому: розмови заходили не раз

Ви це викидаєте і не замислюєтеся: які відходи врятують вашу моркву від шкідників

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Показати ще

У помідорів для запікання трохи надрізаємо шкірку вгорі.

Важливо!

  • Перед смаженням очищати від шкірки томати не можна, інакше весь сік витече на вугілля.

Ставимо одразу на великий вогонь й тримаємо зовсім трохи часу. Коли шкірка лопне, знімаємо томати. Знімаємо шкірку.

Помідори без шкіри надрізаємо на 4 – 6 частин, але при цьому не дорізаємо в районі плодоніжки. Саме вона буде тримати часточки разом.

Додаємо сіль між шматочками помідорів і ще раз кладемо на гриль. Тримаємо їх хвилини, щоб кожен томат повністю прогрівся та став теплим в середині.

Готові овочі перед подачею до столу майже завжди приправляють рослинною олією, часником, зеленню, оцтом або лимонним соком.

Приготовані на мангалі помідори можна подати окремо або з іншими овочами в якості самостійної закуски або як гарнір до основної страви. Однаково добре вони підійдуть і до м’яса, і до риби.

Читайте також:

Рецепт гарбузової ікри з солодким перцем і морквою, якою ви захоплюватиметеся взимку

Хитрість, про яку не всі знали: як без проблем зняти листя з капусти для голубців

Такої однієї вистачить на всю родину: рецепт великої котлети по-німецьки