Поки ще дозволяє погода, обов’язково спробуйте помідори на грилі.
Помідори на грилі - це неймовірно ароматна, апетитна і дуже легка в приготуванні закуска до шашлику або стати самостійною закускою. У таких помідорах привертає копчений аромат димку і апетитні сліди від решітки. Все неймовірно просто і дивно смачно.
Щоб страва вийшла ще ароматнішою, їх можна запекти разом із сальсою.
Інгредієнти:
- крупні помідори;
- солодка червона цибуля;
- часник;
- гострий перець чилі;
- свіжа зелень петрушки та кінзи;
- сік лимона або лайма;
- сіль;
- оливкова олія.
Важливо!
- Помідори для запікання на мангалі бажано вибирати не занадто великі (вагою до 100 г), середньої ступені зрілості (тобто не зелені, але і не перезрілі).
- Як правило, перевагу надають сортам з м’ясистою, а не з соковитою м’якоттю.
- Шкірка у томатів повинна бути щільною, що не має пошкоджень.
Всі інгредієнти, крім помідорів, дрібно нарізаємо кубиками і змішуємо разом.
Масштабне позбавлення пенсій у грудні: ПФУ поставив жорсткі вимоги
Огірки будуть ніжними та смачними: як молоко допоможе отримати ідеальний урожай
Грошей потребувати не будете: знаки Зодіаку, яких Зелена Змі в 2025 році обдарує багатством
Гідна страва для новорічного столу: рецепт салату "Сніжок" з куркою та кукурудзою, щоб хоч десь був сніг
У помідорів для запікання трохи надрізаємо шкірку вгорі.
Важливо!
- Перед смаженням очищати від шкірки томати не можна, інакше весь сік витече на вугілля.
Ставимо одразу на великий вогонь й тримаємо зовсім трохи часу. Коли шкірка лопне, знімаємо томати. Знімаємо шкірку.
Помідори без шкіри надрізаємо на 4 – 6 частин, але при цьому не дорізаємо в районі плодоніжки. Саме вона буде тримати часточки разом.
Додаємо сіль між шматочками помідорів і ще раз кладемо на гриль. Тримаємо їх хвилини, щоб кожен томат повністю прогрівся та став теплим в середині.
Готові овочі перед подачею до столу майже завжди приправляють рослинною олією, часником, зеленню, оцтом або лимонним соком.
Приготовані на мангалі помідори можна подати окремо або з іншими овочами в якості самостійної закуски або як гарнір до основної страви. Однаково добре вони підійдуть і до м’яса, і до риби.
Читайте також:
Рецепт гарбузової ікри з солодким перцем і морквою, якою ви захоплюватиметеся взимку
Хитрість, про яку не всі знали: як без проблем зняти листя з капусти для голубців
Такої однієї вистачить на всю родину: рецепт великої котлети по-німецьки