Опеньки вважаються найпоширенішими грибами: вони існують по всій нашій планеті, за винятком областей із вічною мерзлотою. Зустріти їх можна на старих пнях або живих деревах, при цьому особливо опеньки люблять березові та вільхові гайки або ліси.
Деякі грибники ставляться до опеньків не без легкої зневаги, поміщаючи їх у "грибному топі" нижче за представників шляхетних різновидів на зразок подосиновиків або білих. Тим часом опеньки не тільки смачні, а й дуже корисні: ці гриби містять цілу низку важливих речовин, здатних впливати на здоров'я різних органів і систем організму людини.
складові
У каструлі закип'ятіть 1 літр води та опустіть у нього промиті опеньки. Варити гриби на середньому вогні 10 хвилин після закипання, знімаючи піну.
Читайте також:
Не потрапите до лікарні з отруєнням: як відрізнити їстівні опеньки від хибних
Українців зобов'яжуть повернути гроші за субсидії на комуналку: хто залишиться без копійки вже скоро
До старого рецепту з яйцями більше не повернетеся: 2 нових рецепти крабового салату, які підкорюють Україну
Гороскоп на завтра, 6 червня: потужний планетарний зсув виб'є з колії знаки Зодіаку
У Києві запроваджують обмеження для авто: що варто знати і які машини не впустять в столицю
Це справжній делікатес: рецепт грибної ікри з опеньків. Заготівля на зиму
Обов'язково спробуйте: рецепт закусочного салату з ковбасою та маринованими опеньками