Медовий лікер ще у 18 столітті прийнято було називати "крупник". І до цього дня цей напій зберіг за собою цю назву, але все-таки, багато хто її називає просто "медовий лікер". Водночас багато хто плутає крупник із медовухою. Але варто знати, що медовий лікер готується шляхом додавання алкоголю (як у нашому рецепті), а медовуха – шляхом натурального бродіння. Але незважаючи на це, якщо вам подобається медовуха, медовий лікер вам також повинен прийтись до смаку.
складові
Апельсин 1 штука
Мед 230 гр
Вода 120 мл
Кориця 1 паличка
Горілка 350-380 мл
З апельсина ножем зніміть смужку цедри (кілька сантиметрів), намагаючись не торкатися білого шару під нею.
У каструлі з'єднуємо мед із водою. Далі потрібно додати цедру та корицю. Доведіть до кипіння і варіть на помірному вогні 3-хвилин. Видаліть піну з поверхні.
Остудіть сироп і приберіть цедру з корицею.
Перелийте сироп у банку або сулію і додайте горілку. Заберіть у холодильник на 12 годин чи добу.
Багато поціновувачів напою через 20-30 днів знову проціджують лікер, але вже через марлю та сито.
Читайте також:
Цей простий напій допоможе скинути зайву вагу: рецепт, який багатьом сподобається
Захищає від простатиту: фахівці назвали найкращий напій для чоловічого здоров'я
Головний конкурент чаю: який популярний напій захищає від інфаркту та раку