Багато українців звикли готувати паштет із печінки, але зі шлуночків він виходить не гіршим. Головне, добре їх відварити, додати більше спецій і дочекатися, поки паштет покриється апетитною олійною скоринкою.

І справді, хтось використовує курячі шлунки як самостійну м'ясну страву, а хтось додає до салатів, паштетів та начинок для млинців, пирогів і пиріжків. Нyser пропонує з курячих шлунків приготувати паштет.

Як вибрати курячі шлунки

Якісний продукт має бути червоно-рожевого кольору, без сірого або жовтого відтінку. На поверхні немає темних плям. Плівка, що покриває шлунки, чиста. На дотик вони щільні та пружні, злегка вологі, але без липкого слизу або слідів завітрювання. Запах не різкий, природний, без домішок.

Скільки варити курячі шлунки

Час приготування залежить насамперед від способу, який ви оберете. Але на тривалість можуть вплинути і показники самого товару. Так, шлунки курчат зваряться швидше, ніж субпродукти від дорослого птаха. Загалом може піти від 15 хвилин до 2 годин.

Популярні новини зараз

Тепер буде легше: графіки відключення світла 23 листопада – Укренерго потішило українців

Якщо ви досить розумні, то ви зробите це: навіщо садівники обв'язують дерева колготками

Лимон для схуднення не вранці, а перед сном: як правильно вживати, щоб кілограми танули

Грошей потребувати не будете: знаки Зодіаку, яких Зелена Змі в 2025 році обдарує багатством

Показати ще

  • 400 г попередньо відварених шлунків
  • 1 велика цибулина
  • 1 ст. л. манної крупи
  • 50 мл вершків жирністю від 20%
  • 50 г топленого масла
  • щіпка сухого майорану
  • дрібка мускатного горіха
  • копчена та звичайна гостра паприка
  • олія для смаження
  • сіль

Цибулю дрібно наріжте і обсмажте на олії до золотистого кольору.

Викласти всі інгредієнти (крім вершкового масла) в блендер і подрібнити якомога ретельніше. Якщо ви використовуєте м'ясорубку, то спочатку пропустіть через дрібні ґрати шлунки та цибулю, а потім змішайте їх з крупою та вершками.

Перекладіть паштет у керамічні форми для запікання і щільно спресуйте. Наповнюйте форми приблизно дві третини. У кожну форму зверху покладіть олію.

Відправте форми в розігріту до 200С духовку на 15-20 хв. Дайте паштету трохи охолонути і покладіть зверху ще трохи олії - щоб утворилася олійна кришечка.

Повністю охолодіть паштет і заберіть на зберігання в холодильник. У холоді він зберігатиметься 3-4 дні.

Читайте також:

І сніданок, і обід на роботу: рецепт ніжного паштету з крабових паличок. Бутерброд відлітатиме за бутербродом

А ось тепер спробуйте не попросити добавки: рецепт паштету із молодої квасолі з яйцями

Рецепт найніжнішого паштету з баклажанів із сиром: його захочеться їсти ложками

Від них неможливо відірватися: рецепт закусочних тостів з паштетом з крабових паличок та плавленого сирку