тісто:

  • 250 мл води;
  • 1 яйце;
  • 1 ст. рослинного масла;
  • ½ чайної ложки рік;
  • 500-550 г борошна.

Начинка:

  • 700 г фаршу;
  • 200 г цибулі;
  • зелень до смаку;
  • сіль;
  • перець.

Додатково:

  • 30–50 г вершкового масла

З зазначеної кількості інгредієнтів виходить 5 млинців діаметром 20 см.

Отже, насамперед потрібно замісити тісто. Для цього в миску просіємо муку|борошно|, додаємо яйце і масло|мастило|, перемішуємо.

Посолити, додати|добавляти| воду і замісити тісто.
Загортаємо тісто в пакет і залишаємо на годину за кімнатної температури.

Поки тісто відпочиває, швиденько готуємо м'ясну начинку:

Популярні новини зараз

У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки

Готовий вивести війська з деяких територій: Reuters розповіли про поступки путіна

Віра Брежнєва одразу після потяга несподівано опинилася у Києві: українці шоковані

Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."

Показати ще
  • цибулю дрібно нарізати;
  • зелень дрібно нарізати;
  • змішати фарш, цибулю, зелень (2 ст.л. зелені відкласти);
  • посолити, поперчити та перемішати.
Фарш із зеленню виходить дуже соковитий та ароматний. І є маленький секретик, щоб фарш вийшов ще соковитішим, можна додати у фарш зовсім трохи водички, буквально чверть склянки і добре перемішати.

Тісто ділимо на 5 частин.

Кожен шматочок розкочуємо в тонкий коржик і в середину викладаємо фарш.

Збираємо краї тіста до центру, защипуємо, перевертаємо та акуратно розкочуємо качалкою. Можна просто трохи прим'яти руками. Сильно не розгортайте, щоб тісто не лопнуло.
На олії посмажити млинець з одного боку (смажити близько 7 хвилин).
Перевернути.

Посмажити з іншого боку (близько 5-7 хвилин).

Важливо:

  • Млинці чудово просмажуються на сковороді, але якщо внутрішній голос не дає вам спокою і переконує, що м'ясо не просмажилося всередині, не сперечайтеся з ним, розігрійте духовку до 180 і потримайте їх там буквально пару хвилин. При цьому і ваше сумління заспокоїться і апетит ще сильніше розіграється.

Вершкове масло|мастило| розтопити. Змішати олію та 2 ст.л. нарізаною зеленню.

Гарячі млинці змастити олією.

Читайте також:

Ви будете на сьомому небі від задоволення: рецепт картоплі, фаршированої куркою та грибами

Такі не продаються навіть у кафе: рецепт хот-догу з фаршем та кукурудзою у тонкому лаваші

Ну прямо як у ресторані: рецепт ситних українських дерунів із фаршем та сиром

Ви будете в захваті від такої закуски: рецепт яєць по-шотландськи, які готуються у м'ясному фарші