Підготуйте всі необхідні продукти та приступайте до приготування пирога з куркою, сиром та шпинатом:
- масло вершкове – 125 г м'яке;
- яйце – 1 шт.;
- молоко – 50 мл;
- борошно - 250 г;
- розпушувач тесту - 1.5 ч. л.;
- сіль – 1,5 чайної ложки;
- грудка куряча – 500 г;
- шпинат – 200 г заморожений;
- сир – 180 г;
- жовток яєчний – 1 шт.;
- паприка - 0,5 ч.л.;
- спеції – 1 ч.л.
1. Приготувати тісто для пирога з куркою, шпинатом та сиром: збити вершкове масло (розм'якшене) до стану крему. Влити молоко (можна замінити на 10% або 20% вершки) та додати яйце.
Перемішати. Всипати розпушувач та 0,5 ч.л. солі. Просіяти борошно і замісити тісто, яке не липне до рук. Сформувати з|із| тесту коржик, обвернути його плівкою і прибрати на 30 хвилин|мінути| в холодильник.
2. Духовку увімкнути розігріватися до 180 градусів. Приготувати начинку для пирога: дрібними кубиками нарізати курячу грудку (можна замінити на індичку). Попередньо розморожений шпинат відкинути на сито та ретельно віджати всю зайву рідину.
Перекласти курячі грудки в миску, додати шпинат, сир і жовток. Приправити меленою паприкою, сухими травами та посолити (1 ч.л.). Все ретельно перемішати.
У начинку для пирога можна додати свіжі трави: кріп, петрушку, кінзу, зелену цибулю, м'яту чи базилік.
Масштабне позбавлення пенсій у грудні: ПФУ поставив жорсткі вимоги
Якщо ви досить розумні, то ви зробите це: навіщо садівники обв'язують дерева колготками
У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки
Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."
3. Дістати тісто із холодильника. Дві третини тіста розкачати в тонкий шар на папері для випічки. Пласт повинен бути трохи більше, ніж дно форми, що використовується для випічки.
Перенести папір з тестом у форму і щільно притиснути на дно, сформувавши високі борти.
4. На тісто викласти начинку. Тісто, що залишилося, розкотити в коло розміром по діаметру форми і викласти його на начинку. Щільно защипати краї. Зробити на поверхні тесту кілька наколів вилкою, через які виходитиме пара.
Випікати пиріг 75-85 хвилин|мінути|.
Читайте також:
Такого ви точно ще не куштували: рецепт пирога зі свіжомороженою мойвою та цибулею
Усі думатимуть, що це ресторанний пиріг: рецепт хліба, запеченого із сиром, беконом та картоплею
Найніжніша смакота: рецепт заливного пирога з грибами та сиром на кефірі
Ви точно не захочете виходити з-за столу: рецепт курячого пирога з "гавайською начинкою"