Курка по-грузинськи, запечена в молочно-часниковому соусі, яка також відома як шкмерулі, - це традиційна грузинська страва з курки, запеченої в молоці з часником. Це проста, але дуже смачна страва, яка порадує вас своїм ніжним, вершковим смаком та ароматом.

Докладніше про приготування курки по-грузинськи, запеченої у молочно-часниковому соусі, читайте у нашому матеріалі.

Для приготування курки по-грузинськи, запеченої в молочно-часниковому соусі, нам знадобиться:

  • Курка - 600 г
  • Молоко - 100 мл
  • Вода - 80 мл
  • Часник - 1 головка
  • Сіль за смаком
  • Олія - ​​30 мл

Спосіб приготування курки по-грузинськи, запеченої в молочно-часниковому соусі:

  1. Курку вимити та обсушити для приготування курки по-грузинськи, запеченої у молочно-часниковому соусі.
  2. Посолити курку і полити рослинною олією для курки по-грузинськи, запеченою в молочно-часниковому соусі.
  3. Запікати курку в духовці, розігрітій до 200 градусів, 30-40 хвилин.
  4. Поки курка запікається, приготувати соус для курки по-грузинськи, запеченої у молочно-часниковому соусі. Часник подрібнити та додати в молоко. Довести до кипіння та посолити за смаком.
  5. Коли до готовності курки залишиться 5-10 хвилин, опустити курку в киплячий соус і зняти з вогню.
  6. Подавати курку по-грузинськи, запечену в молочно- часниковому соусі, з кінзою та овочами або тільки з хлібом.

Читайте також:

Такого ви точно ще не куштували: рецепт пирога зі свіжомороженою мойвою та цибулею

Популярні новини зараз

Оля Полякова відмовилась розлучатись з чоловіком і розповіла чому: розмови заходили не раз

Як відчистити духовку від нагару та застарілого жиру без хімії: методи, які здивують ефектом

Забудь про "Крабов'є": новий рецепт салату "Оленка" з крабовими паличками та грибами

Лукашенко зробив гучну заяву щодо війни з Україною: мабуть щось відчуває

Показати ще

Ви будете на сьомому небі від задоволення: рецепт картоплі, фаршированої куркою та грибами

Ось саме такий і продають бабусі на ринку: рецепт домашнього сиру з молока та кефіру