Ковбаски з салом по-литовськи - це традиційна грузинська страва, яка готується з картоплі, бекону, сала та цибулі. Це ситна та смачна страва, яка відмінно підходить для сімейного обіду або вечері.

Докладніше про приготування картопляних ковбасок із салом по-литовськи читайте у нашому матеріалі.

Для приготування картопляних ковбасок із салом по-литовськи:

  • 1 кг картоплі
  • 1 цибулина
  • 100 г бекону
  • 100 г жиру
  • 1/2 лимона
  • Сіль, перець за смаком
  • Смалець для змащування

Спосіб приготування картопляних ковбасок із салом по-литовськи:

Популярні новини зараз

Соліcт гурту "ТІК" Віктор Бронюк поділився секретом, як схуд на 30 кілограм

Нашестя мурах: як швидко позбутися комах на ділянці і що робити, якщо вони організували мурашник

Дітей у школах чекає крутий поворот: доведеться вивчати нові предмети, вчителям теж

Гідна заміна "Шубі": рецепт сільського салату з оселедцем та картоплею

Показати ще
  1. Картоплю очистити від шкірки, помити та натерти на дрібній тертці для ковбасок із салом по-литовськи.
  2. Цибулю очистити і дрібно нарізати. Обсмажити на смальці до золотистого кольору разом із беконом та салом.
  3. У картоплю додати смажену цибулю, сіль, перець та сік лимона. Перемішати все для ковбасок із салом по-литовськи.
  4. Черева промити від солі під проточною водою. Одягнути спеціальну форму для начинки ковбаси.
  5. Начинити череву картопляним фаршем за допомогою м'ясорубки або просто проштовхуючи вказівним пальцем.
  6. Перекласти ковбаску із салом по-литовськи у форму для запікання, змастити смальцем та запікати при температурі 180 градусів протягом 40-50 хвилин, залежно від сорту картоплі.
  7. Через 10 хвилин після запікання проколоти ковбасу голкою кожні 3-5 см. Іноді змащувати картопляні ковбаски смальцем.
  8. Подавати ковбаски із салом по-литовськи зі свіжими овочами, зеленню та сметаною.

Читайте також:

Це просто божественно: домашнє вино з дачного винограду за грузинським рецептом

Раніше їх продавали в кожному поїзді: рецепт "ледачих" соковитих біляшів на кефірі

Вам захочеться хапати один за одним: рецепт незрівнянних пиріжків з ліверною ковбасою та картоплею