Хрумкий і свіжий салат "Під чарочку" - чудова закуска до міцних алкогольних напоїв. Овочі в ньому хрумкі як свіжі, що відрізняє цей салат від інших салатів і закусок на зиму. Такий салат готується за мінімуму часу термічної обробки. Крім того, овочі в такому салаті зберігають максимум вітамінів, що не тільки робить салат смачним і корисним, але й сприяє активному опору організму алкогольному впливу.
  • свіжі огірки – 1 кг;
  • білокачанна капуста – 1 кг;
  • морква – 1 кг;
  • цибуля – 800 г;
  • помідори – 1 кг;
  • солодкий перець – 1 кг;
  • сіль – 50 г;
  • цукор – 90 г;
  • рослинна олія – 200 мл;
  • столовий оцет (9%) – 150 мл.

Цей салат краще готувати з овочів осінніх сортів, стиглих і соковитих, але свіжих і не зіпсованих, оскільки за рецептом цього салату овочі піддаються мінімуму термічної обробки.

важливо!

  • У салат "Під чарочку" можна покласти подрібнені зубчики часнику (2-3 штуки) і зовсім небагато гострого перчика чилі: страва стане ще більш ароматною і насиченою.

Капусту очищаємо від верхніх листочків (беремо міцний качан), вирізаємо качан, капусту нарізаємо соломкою. Кладемо її в миску і мені руками, щоб вона дала сік.

Свіжі огірки вимийте та зріжте кінчики. Розріжте кожен плід навпіл, потім наріжте соломкою. Перекладіть у велику каструлю.

Моркву очистіть та вимийте. Натріть на звичайній великій тертці або спеціальної для корейської моркви. Перекладіть у каструлю до огірків.
Цибулю для салату очистіть, розріжте на половинки і потім наріжте півкільцями.
Помідори вимийте, обсушіть та видаліть основи плодоніжок. Наріжте плоди тонкими часточками і разом із цибулею перекладіть у каструлю з іншими овочами.
Солодкий перець для салату вимийте, обсушіть та розріжте на половинки. Видаліть насіння та перегородки. М'якуш наріжте соломкою. Перекладіть у каструлю до овочів.
Додайте сіль та цукор. Перемішайте. Влийте олію та столовий оцет. Знову ретельно перемішайте та поставте на сильний вогонь. Швидко доведіть до кипіння та варіть 10 хвилин.
Підготуйте банки та кришки для салату. Вимийте їх із знежирюючим засобом, потім простерилізуйте над парою або в духовці. Переверніть на паперові рушники.
Розкладіть салат "Під чарочку" по гарячих стерилізованих банках і відразу ж закатайте кришками. Переверніть на складений удвічі рушник і дайте повністю охолонути.

Читайте також:

Це неповторне блаженство: рецепт закуски із сала з соусом із авакадо та сиру

Популярні новини зараз

Усі проблеми вирішаться до початку 2025 року: з якими знаками Зодіаку 2024 попрощається успіхом

Автомобілістів попередили: тепер хочуть позбавляти прав

У Софії Ротару з'явилися термінові справи в Москві: планує отримати щонайменше 500 тис. доларів

У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки

Показати ще

Швидко, смачно та економно: рецепт салату з крабових паличок та локшини швидкого приготування.

Спробувавши один раз, ви готуватимете його постійно: рецепт салату з корейської моркви, квасолі та ковбаси

Взимку ви з'їдатимете по банку на день: рецепт гарбузового салату з солодким перцем і цибулею