- лаваш тонкий (1 штука) - 20 грам;
- твердий сир – 70 грам;
- зелень (один пучок) – 30 грам;
- яйце – 1 штука;
- олія - 2 стіл. ложки;
- сіль за смаком.
- з одного листа тонкого лаваша вийде 4 невеликі пиріжки;
- сир краще взяти такий, що добре плавиться;
- зелень вибирайте на власний смак.
Сир натріть на великій тертці.
Зелень, якщо вона свіжа, помийте під проточною водою, а потім обсушіть, оскільки зайва волога зробить мокру начинку. Потім дрібно наріжте її.
З'єднайте сир із зеленню та перемішайте. Начинка готове.
Тепер беремо лаваш та нарізаємо його на довгі смужки. Приблизний розмір для невеликих пиріжків - це 9-10 см завширшки і 40-50 см завдовжки. Тоді начинка буде загорнута надійно і не витікає під час обсмажування. Різати лаваш зручно ножицями.
Сформуйте пиріжки. Для цього візьміть смужку лаваша та покладіть на неї начинку. Скільки класти – на ваш розсуд. Сир можна викласти на 2/3 довжини, він розплавиться і буде смачнішим. Соковиту начинку кладіть лише на початку, вона розмочить лаваш по довжині.
Почніть загортати лаваш, загинаючи з кожним поворотом трикутник. Загорніть так до кінця смуги. В результаті має вийти трикутний пиріжок.
Якщо ви досить розумні, то ви зробите це: навіщо садівники обв'язують дерева колготками
Польща зібралася перекрити кордон із Україною
Грошей потребувати не будете: знаки Зодіаку, яких Зелена Змі в 2025 році обдарує багатством
Син Віктора Павліка заробляє гроші в 3 роки: Катя Репяхова розповіла, що робить
Аналогічним чином зробите з іншими смужками.
Для яєчного кляру розбийте в миску яйце і збийте його вилкою. Додайте щіпку солі.
Розігрійте на плиті сковороду. Налийте на неї олію. Кожен пиріжок вмочіть з усіх боків у яйця, а потім викладіть на сковороду в олію.
Смажте пиріжки на невеликому вогні до рум'яної скоринки близько 2 хвилин.
Переверніть пиріжки на інший бік і обсмажте їх також.
Готові пиріжки викладете на паперовий рушник - він убере зайвий жир. Подавайте пиріжку на стіл відразу ж, гарячими – тоді вони будуть хрусткими.
Читайте також:
На тарілці нічого не залишиться: рецепт ситного пирога з лавашу з капустою, яйцем та сметаною
Захочеться їсти без зупинки: рецепт східних грінок з лавашу з сиром та крабовими паличками
Ще крутіше, ніж біляші: турецький рецепт коржів з лаваша з фаршем, помідором та солодким перцем