Зрази - дуже відома, ситна страва. Причому дуже давнє. "Зраз" буквально означає "шматок". У шматок м'яса клали начинку, згортали і смажили чи запікали. Але в даному випадку це м'ясний фарш з начинкою, яка може бути різною.
Щоб приготувати зрази по-литовськи знадобиться такий набір продуктів:
- свиняча лопатка – 800 г;
- сало сало - 150 г;
- панірувальні сухарі - 3 ст.л.;
- панірувальні сухарі для обвалки - 1 склянка;
- зелена цибуля - 1/2 пучка (20-40 г);
- цибуля ріпчаста - 1/2 шт.;
- часник – 2 зубчики;
- яйця курячі – 2 шт.;
- сіль за смаком;
- перець – за смаком;
- олія - для смаження.
М'ясо та сало потрібно нарізати на середні шматки, пропустити через м'ясорубку з цибулею та часником, додати панірувальні сухарі, сіль, перець та ретельно перемішати руками.
Далі зваріть яйця круто, остудіть, очистіть і наріжте на маленькі шматочки, цибулю промийте, обсушіть і порубайте, посоліть і перемішайте. Начинка для зразів готова.
На тарілку насипте панірувальні сухарі, фарш розділіть візуально на 6-7 рівних частин. М'ясний коржик викладіть на сухарі.
У центр викладіть яєчно-цибулеву начинку.
Тепер буде легше: графіки відключення світла 23 листопада – Укренерго потішило українців
Якщо ви досить розумні, то ви зробите це: навіщо садівники обв'язують дерева колготками
Польща зібралася перекрити кордон із Україною
Ну хоча б тут ціни радують: у супермаркетах подешевшав цукор, але борошно взяло курс на здорожчання
Сформуйте котлетку та обваляйте у сухарях.
Розігрійте сковороду з олією, викладіть м'ясні заготовки, обсмажте один бік на сильному вогні до рум'яності.
Переверніть зрази, зменште вогонь на мінімум, прикрийте кришкою і смажте до готовності приблизно хвилин 20.
На гарнір до зразів по-литовськи можна подати відварену картоплю, гречку, макарони або рис.
Читайте також:
Їх з'їдають по 8 штук: рецепт соковитих картопляних зразок з баклажанами
Ви не вийдете з-за столу, поки не з'їсте все: рецепт свинячих зраз з сиром і зеленню
Літня насолода: рецепт картопляних зраз з молодою капустою
Неповторний смак: готуємо курячі зрази з яблуками, запечені у духовці