Солодкі рецепти з розряду "простіше простого", а результат "смачніше не буває", як правило, довго приживаються в домашній кулінарії. Так здорово буває у вихідні, не вигадуючи велосипеда, напекти до чаю чогось найулюбленішого, як пекла в дитинстві мама, готувала бабуся. Адже нічого складного, але однозначно по-дитячому смачне! Один із таких рецептів – пісочні рогалики з мармеладом на сметані.

Продукти Олія вершкове (розм'якшене) - 100 г Сметана - 100 гр Жовток – 1 шт. Борошно - 260 г (2 склянки ємністю 200 мл) + для підготовки листа Розпушувач - 1/2 ч. ложки Соль - 1/4 ч. ложки Мармелад – 50 г

Вершкове масло має бути розм'якшеним - дістаємо його з холодильника заздалегідь.

3/4 борошна просіюємо в миску.

Всипаємо сіль та розпушувач. Перемішуємо.

Додаємо розм'якшене масло, жовток та сметану.

Спочатку перемішуємо тісто лопаткою.

Популярні новини зараз

3 фатальні помилки, які вбивають кабачки ще до цвітіння - і як виростити врожай, що стане вашою гордістю

Встигніть за 7 днів: кому терміново потрібно у ТЦК, щоб не отримати штраф до 25 500 гривень

"Мусила робити операцію": Alyosha зізналася, чому не стане мамою для дітей Тараса Тополі

Ведучий "Говорить вся країна" Олексій Суханов невиліковно хворий: "Все, кранти"

Показати ще

Закінчуємо заміс руками.
Накриваємо миску з тестом плівкою та відправляємо у холод.

Мармелад нарізаємо так, щоб вийшло 24 смужки довжиною 3-5 см.

Тісто розділяємо навпіл. Кожну частину тесту підкочуємо в кулю та притискаємо зверху.

Стіл і качалку присипаємо борошном. Половину тіста розгортаємо в тонке коло.

Розрізаємо на 12 секторів.

На широку частину кожного трикутничка кладемо по шматочку мармеладу та закручуємо у рогалик. Загортаємо мармелад у тісто, рухаючись до гострого вузького краю заготовки, - формуємо рогалики. Змащуємо зверху рогалик яйцем і занурюємо у цукор.

Так само чинимо і з другою половиною тесту.

важливо!
  • Для цього рецепту потрібно знайти правильний мармелад, який не плавиться під час випікання. Неякісний мармелад розтікається при випіканні та пригоряє.

У міру формування викладаємо рогалики на лист, вистелений пергамієнтним папером і випікаємо 15-20 хвилин при температурі 200-220 С до світло-золотистого кольору.

Пісочні рогалики з мармеладом на сметані готові.

Увага!

  • Не їжте рогалики одразу, мармелад усередині ооооочень гарячий, навіть коли тісто здається трохи остиглим!

Читайте також:

На тарілці не залишиться жодної крихти: рецепт найсмачнішого заливного пирога з картоплею та грибами

Здивуйте своїх рідних та близьких: як із кісточки виростити вдома мандаринове дерево

Смакування по-одеськи: рецепт оселедцевої намазки з плавленими сирками

Можна зберігати дуже довго: як заморозити курячі яйця у звичайних пластикових судочках