Солодкі рецепти з розряду "простіше простого", а результат "смачніше не буває", як правило, довго приживаються в домашній кулінарії. Так здорово буває у вихідні, не вигадуючи велосипеда, напекти до чаю чогось найулюбленішого, як пекла в дитинстві мама, готувала бабуся. Адже нічого складного, але однозначно по-дитячому смачне! Один із таких рецептів – пісочні рогалики з мармеладом на сметані.
Продукти Олія вершкове (розм'якшене) - 100 г Сметана - 100 гр Жовток – 1 шт. Борошно - 260 г (2 склянки ємністю 200 мл) + для підготовки листа Розпушувач - 1/2 ч. ложки Соль - 1/4 ч. ложки Мармелад – 50 г
Вершкове масло має бути розм'якшеним - дістаємо його з холодильника заздалегідь.
Всипаємо сіль та розпушувач. Перемішуємо.
Додаємо розм'якшене масло, жовток та сметану.
Спочатку перемішуємо тісто лопаткою.
"Краще дайте Україні зброї": Лайма Вайкуле емоційно звернулася до світу зі сцени свого фестивалю
Надія Матвєєва й тема, про яку вона не скаже ані слова: що приховує зірка СТБ
Водії, будьте готові: на блокпостах тепер особливо цікавляться не правами, що почали перевірятт
Рецепт тривожних почуттів: чого насправді бояться знаки Зодіаку у стосунках
Закінчуємо заміс руками.
Накриваємо миску з тестом плівкою та відправляємо у холод.
Тісто розділяємо навпіл. Кожну частину тесту підкочуємо в кулю та притискаємо зверху.
Стіл і качалку присипаємо борошном. Половину тіста розгортаємо в тонке коло.
Розрізаємо на 12 секторів.
Так само чинимо і з другою половиною тесту.
- Для цього рецепту потрібно знайти правильний мармелад, який не плавиться під час випікання. Неякісний мармелад розтікається при випіканні та пригоряє.
У міру формування викладаємо рогалики на лист, вистелений пергамієнтним папером і випікаємо 15-20 хвилин при температурі 200-220 С до світло-золотистого кольору.
Пісочні рогалики з мармеладом на сметані готові.
Увага!
- Не їжте рогалики одразу, мармелад усередині ооооочень гарячий, навіть коли тісто здається трохи остиглим!
Читайте також:
На тарілці не залишиться жодної крихти: рецепт найсмачнішого заливного пирога з картоплею та грибами
Здивуйте своїх рідних та близьких: як із кісточки виростити вдома мандаринове дерево
Смакування по-одеськи: рецепт оселедцевої намазки з плавленими сирками
Можна зберігати дуже довго: як заморозити курячі яйця у звичайних пластикових судочках