Здається, що зварити макарони зможе кожен. Ось тільки дуже часто приготування макаронів схоже на лотерею - злипнуться, розваряться або будуть ідеальними. Саме тому завжди добре під рукою мати пару слушних порад, як не зіпсувати виріб і отримати на виході смачну страву.

І справді, незалежно від різновидів макаронів (спагетті, ріжки, черепашки, павутинка, каннелоні, локшина, філіні, равіолі та інші), всі вони варяться за одним і тим же принципом.

Так, у середньому макарони варяться до десяти хвилин. Зазвичай час приготування вказується на упаковці, як і пропорції, які дуже важливо дотримуватися.

При варінні макаронів на плиті, потрібно розраховувати, що на 100 г виробу знадобиться 1 літр води. Спочатку потрібно поставити воду на вогонь, додати сіль і почекати, доки вона закипить. Тільки після цього поміщати у воду макарони, зменшити вогонь до помірного та періодично помішувати, щоб вони не злипалися.

Нагадаємо, що при варінні макаронні вироби виділяють крохмаль, який у поєднанні з водою стає клейким. Якщо рідини в каструлі недостатньо, то в'язка рідина повністю покриватиме макарони і після остигання вони склеяться. Тому потрібно спочатку наливати велику кількість води.

Якщо ж у процесі ви зрозуміли, що води виявилося замало, а крохмаль встиг розчинитись, можна долити киплячу воду в каструлю.

До речі, каструлю, де готуються макарони, накривати кришкою не можна. Якщо ви так зробите, отримаєте один великий шматок тіста, адже вироби злипнуться між собою.

Популярні новини зараз

Більше не видаватимуть готівку на відділеннях "Нової пошти": що змінилося з 1 квітня 2025 року

Подарунки, сварки та талант Полякової: як Оля витрачає гроші чоловіка і чому вони мало не розлучилися

Як зупинити розростання малини на ділянці: 3 перевірені способи

Українці на межі продовольчого шоку: що чекати від цін на продукти перед Великоднем

Показати ще
Як зробити так, щоб макарони не злипалися після варіння