Здається, що зварити макарони зможе кожен. Ось тільки дуже часто приготування макаронів схоже на лотерею - злипнуться, розваряться або будуть ідеальними. Саме тому завжди добре під рукою мати пару слушних порад, як не зіпсувати виріб і отримати на виході смачну страву.
І справді, незалежно від різновидів макаронів (спагетті, ріжки, черепашки, павутинка, каннелоні, локшина, філіні, равіолі та інші), всі вони варяться за одним і тим же принципом.
Так, у середньому макарони варяться до десяти хвилин. Зазвичай час приготування вказується на упаковці, як і пропорції, які дуже важливо дотримуватися.
Нагадаємо, що при варінні макаронні вироби виділяють крохмаль, який у поєднанні з водою стає клейким. Якщо рідини в каструлі недостатньо, то в'язка рідина повністю покриватиме макарони і після остигання вони склеяться. Тому потрібно спочатку наливати велику кількість води.
Якщо ж у процесі ви зрозуміли, що води виявилося замало, а крохмаль встиг розчинитись, можна долити киплячу воду в каструлю.
До речі, каструлю, де готуються макарони, накривати кришкою не можна. Якщо ви так зробите, отримаєте один великий шматок тіста, адже вироби злипнуться між собою.