Смачні та ароматні страви завжди радують нас своєю різноманітністю та привабливим виглядом. Однією з таких страв є тушкована капуста зі сметаною та томатною пастою. Це не тільки смачна, але й корисна страва, яку з легкістю можна приготувати вдома.

Докладніше про приготування тушкованої капусти зі сметаною та томатною пастою читайте у нашому матеріалі.

Для приготування тушкованої капусти зі сметаною та томатною пастою нам знадобиться:

  • Капуста білокачанна 1.5 кг
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля жовта ріпчаста 2 шт.
  • Перець солодкий 3 шт.
  • Вершки 150 мл
  • Паста томатна 1 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Олія соняшникова рафінована 100 мл

Спосіб приготування тушкованої капусти зі сметаною та томатною пастою:

Приготування тушкованої капусти зі сметаною та томатною пастою починається з ретельного нарізування капусти, перцю, цибулі та натирання моркви.

Потім для тушкованої капусти зі сметаною і томатною пастою в капусту додається чайна ложка солі й все перемішується, щоб капуста стала м'якшою і виділила сік.

У глибокій сковороді розігрівається масло, а потім додається нашаткована цибуля й обсмажується до прозорості. Далі додається натерта морква та перець, і все це обсмажується, періодично помішуючи. При необхідності можна додати трохи більше олії та дрібку солі для приправи.

Популярні новини зараз

Якщо ви досить розумні, то ви зробите це: навіщо садівники обв'язують дерева колготками

У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки

Син Віктора Павліка заробляє гроші в 3 роки: Катя Репяхова розповіла, що робить

Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."

Показати ще

Потім в овочеву суміш додається нашаткована капуста разом з соком, що виділився. Все добре перемішується та сковорода накривається кришкою. Страва гаситься на невеликому вогні приблизно 30 хвилин, іноді перевіряючи капусту і при необхідності додаючи трохи води. Важливо іноді перемішувати капусту, щоб вона не пригоріла.

В окремій мисці змішується сметана з томатною пастою та щіпкою солі. Капуста приправляється перцем і добре перемішується. Потім овочі з'єднуються з вершковим соусом, який складається зі сметани та томатної пасти. Все знову перемішується, а потім капуста тушкується під кришкою ще близько 5 хвилин, іноді помішуючи.

В результаті виходить апетитна та ароматна страва - тушкована капуста з овочами зі сметаною та томатною пастою. Готову страву можна подавати на стіл, насолоджуючись її смаком та ароматом.

Читайте також:

Як смачно замаринувати цибулю без оцту: цей рецепт приховують усі імениті шеф-кухарі

Їх розхоплюють у перші хвилини: рецепт закусочних рулетиків з крабових паличок з помідорами.

Ситно і дуже незвичайно: рецепт картопляних котлет з горошком, в які ви одразу закохаєтеся